Після появи Путіна ціни на нафту рухнули

Після появи Путіна ціни на нафту рухнули

Після появи Путіна ціни на нафту рухнули

Оглядачі  помітили  дивну тенденцію: без ВВП нафта якщо й не   дорожчала,  то й не  дешевшала.

Світові ціни на нафту в понеділок продовжують демонструвати негативну динаміку після різкого падіння в п’ятницю на тлі триваючого зростання запасів у США, повідомляють Патріоти  України з посиланням на іноЗМІ. “Цей тиждень може бути ще більш “ведмежим” для нафти, так як не було ніякого зрушення у видобутку”, – повідомив AFP головний ринковий стратег-аналітик CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

“Ми бачимо, що запаси продовжують рости, а скорочення видобутку не відбувається, незважаючи на зменшення числа бурових установок, – вважає аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер. – Знижувальний імпульс на нафтовому ринку набирає силу”. За даними агентства Bloomberg, квітневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:11 за московським часом знизилися в ціні на 0,49 (0,9%) – до 54,18 за барель. До закриття ринку в п’ятницю вартість ф’ючерсів впала на 2,41 (4,22%) і склала 54,67 за барель. Ціна ф’ючерса на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на 0,7 (1,56%) – до 44,14 долара за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на 2,21 (4,7%), до 44,84 долара за барель. Зниження цін почалося в п’ятницю після публікації березневої доповіді МЕА, нагадує агентство “Прайм”.

У цьому документі наголошується, що США скоро можуть вичерпати резервні потужності для зберігання сировини, що надасть додатковий тиск на вартість нафти в найближчі місяці. Агентство трохи підвищило оцінку світового попиту на нафту в 2015 році – до 93,5 млн барелів на добу, проте вважає, що посилення волатильності на нафтовому ринку продовжиться. За даними МЕА, комерційні запаси нафти в країнах ОЕСР виросли в січні на 23,1 млн барелів, до 2733 млн барелів. Надлишки запасів нафти в США виросли до рекордних 72 млн барелів. Видобуток нафти в країнах – членах ОПЕК в минулому місяці склала 30,22 млн барелів при квоті в 30 млн, знизившись всього на 90 тис. барелів на день.


patrioty.org.ua


Теги статьи: Нефть

Статьи по теме:

Российский «теневой флот» игнорирует санкции и подстегивает рост нефтегазового сектора
Российскую нефть могут сделать непроходной
Российский танкер, находящийся под санкциями США, тайно перевалил нефть у берегов Сингапура
Через Турцию в Евросоюз поступает российская нефть, которая была переобозначена для скрытия своего происхождения
Великобритания увеличивает импорт нефтепродуктов из России за счет законодательной лазейки