Оприлюднено докази фінансування РФ партії Ле Пена, яка визнала анексію Криму

Оприлюднено докази фінансування РФ партії Ле Пена, яка визнала анексію Криму

Оприлюднено докази фінансування РФ партії Ле Пена, яка визнала анексію Криму

03 апреля 2015 г.

Евгений Дятлов

Французька партія «Національний фронт» на чолі з Марін Ле Пен отримувала кошти від Росії за підтримку політики Кремля та визнання результатів так званого "референдуму" у Криму.

Про це повідомляє французьке видання Le Monde з посиланням на SMS-листування двох російських чиновників. Новину передає «Преса України».

Хакери групи Anonymous International опублікували SMS-листування двох російських чиновників із Кремля, яке підтверджує факт фінансування Росією партії «Французький фронт», яка підтримувала анексію Криму. Зокрема, мова йде про обмін повідомленнями між заступником начальника департаменту внутрішньої політики адміністрації президента РФТимуром Прокопенко і депутатом від партії «Єдина Росія» Костянтином Риковим.

Судячи з опублікованими повідомленнями, Прокопенко просив Рикова домовитися з Ле Пен, щоб вона приїхала у Крим у якості спостерігача на організований російськими військовими так званий "референдум".

«Про Марін. У них зараз передвиборча кампанія муніципальна, вона в турне. Сьогодні-завтра буде від Фронт Націоналя офіційна позиція по Криму. І розуміння готовності, зможе приїхати вона (що мало ймовірно) або хтось із її заступників. Ввечері будуть подробиці», - йдеться в одному з повідомлень від депутата РФ за 11 березня 2014 року, за 5 днів до так званого "референдуму" у Криму.

У повідомленнях також йдеться про "фінансове питання" угоди з французькою партією, про яке, згідно з опублікованими повідомленнями, повинен був говорити МЗС Росії. 

Зазначимо, російський депутат Костянтин Риков має у французьких Альпах у муніципалітеті Мужен віллу, вартість якої складає 2 млн євро. Тому не дивно, що саме він вступив у переговори з французькими "правими".

Як відомо, 18 березня голова націоналістичної партії «Французький фронт» Марі Ле Пен оголосила, що визнає результати так званого "референдуму" у Криму і не бачить причин не вважати його легітимним.

Нагадаємо, онлайн-видання «Mediapart» опублікувало розслідування, в якому говориться, що "Національний фронт" Марін Ле Пен отримав від російського банку велику суму на політичну кампанію у Франції. Йшлося про 40 млн євро в цілому, але перший транш, згідно з даними видання, склав 9 млн. Сама ж лідерка «правих» Франції відхрестилася від російських 40 млн євро, зазначивши, що було лише 9 млн.

«Преса України»


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Покупка СК «Орион плюс» башкирской компанией «Стройблоктехнология» является сюжетом со многими переменными, в которых могут быть задействова…
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте