Кличку час визначатися – він з екс-регіоналом Столаром чи киянами

Кличку час визначатися – він з екс-регіоналом Столаром чи киянами

Кличку час визначатися – він з екс-регіоналом Столаром чи киянами

28 апреля 2015 г.

Михаил Журенков

Міський голова Києва Віталій Кличко підійшов впритул до свого «Майдану». Його небажання сваритися з оточенням, їхніми політичними та бізнесовими партнерами поставили мера на межу повної дискредитації.

Кличко вступився за забудовника тридцятиповерхових веж на Микільській Слобідці у Києві. Щоб некиянам було легше орієнтуватися, ідеться про ділянку на березі Дніпра прямо біля головного собору українских греко-католиків – Воскресіння Христового.

Уже рік там ведеться будівнитцво комплексу «Сонячна Рів’єра» на замовлення фірми «Терра Капітал». В одній з веж вивели десять поверхів.

Хто за цим стоїть? Попереднім орендарем, а згодом і власником землі була фірма «Майк», за якою стирчать вуші родини Столарів – депутата Київради Вадима Столара, колишнього нардепа від партії регіонів та бізнес-партнера Черновецького, а також його батька Михайла Столара.

 eiqrziquxidrqkmp

Фірма «Майк» перевела землю на фірму «Терра Капітал», яка і розпочала грандіозне будівництво прямо на березі Дніпра – в рекреаційній зоні та захисній прибережній смузі Дніпра.

Через кілька днів після втечі Януковича, 6 березня 2014 року головний архітектор Києва Целовальник, не виконуючи постанову Окружного адмінсуду Києва, видав Містобудівні умови та обмеження на будівництво тут житлового комплексу.

Після цього, вже у січні 2015 року Державна архітектурно-будівельна інспекція видала Дозвіл на виконання будівельних робіт – які, насправді, на той момент велися вже десять місяців.

При цьому Державна корпорація «Укрбуд», очолювана депутатом Київради від УДАРу та партнером Столара Максимом Микитасем, вже навіть здійснює продаж квартир в недобудованому житловому будинку на Микільській Слобідці.

Варто додати, що Столар є близьким товаришем Сергія Льовочкіна та соратником Ігоря Ніконова – першого заступника Кличка та головного девелопера в проектах Дмитра Фірташа та Вагіфа Алієва. Ніконова та Столар є бізнес-партнерами в київському хмарочосі «101 Тауер».

При цьому по партії УДАР пішла рознарядка не втручатися в цей конфлікт, хоча мера про деталі оборудки інформували депутати Чумак і Новак. Сам будмайданчик почали обносити бетонними блоками та колючим дротом, зводячи там новий «Берлінський мур» в Києві. До охорони території також були залучені невідомі озброєні люди, які представлялися «Громадським формуванням Лівий берег».

Особливий цинізм в тому, що, аби надати легальних форм будівництву в забороненій 100-метровій зоні, було створено висновок «Інституту Генерального плану міста Києва» – про те, що насправді це не берег «великої ріки» Дніпро, а лише «середня річка» Десенка, і захисна смуга тут становить тільки 50 метрів.

Це суперечить позиції Міністерства інфраструктури та Державного агентство водних ресурсів, які називають цю ділянку «Дніпром», що вимагає захисну смугу в 100 метрів, виводячи весь проект за рамки закону.

Ось ці документи:

Я в силу можливостей своїми депзверненнями намагаюся зірвати плани щодо забудови Микільської Слобідки. Крім того, мною разом з колегами-депутатами Левченком і Заліщук направлено на генпрокурора Шокіна заяву про злочин щодо мера Віталія Кличка, керівника київської міліції Терещука, в.о. голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Драча тощо – через нереагування, змову та покривання забудовників на Микільській Слобідці.

Кличку варто зрозуміти – після Майдану кияни не будуть мовчки терпіти, і подальше самоусунення або толерування забудовників на Микільській Слобідці завершиться для нього політичною катастрофою.

Сергій Лещенко, Національне бюро розслідувань України


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте