Влада Індонезії стратила громадян Австралії

Влада Індонезії стратила громадян Австралії

Влада Індонезії стратила громадян Австралії

Страта в Індонезії іноземних громадян, засуджених у цій країні до вищої міри покарання за контрабанду наркотиків, викликала широке міжнародне засудження.

Індонезійські власті заявляють, що цей крок став частиною війни проти наркоторгівлі, що загрожує виживанню нації, і вважають, що дипломатичний збиток буде тимчасовим. Серед розстріляних у ніч на середу 8 ув’язнених – 7 іноземців: 2 австралійця, 4 нігерійця і бразилець.

Після приведення вироку у виконання Австралія, раніше зверталася до керівництва Індонезії з проханнями про помилування, відкликала свого після для консультацій.

“Ми поважаємо суверенітет Індонезії, але ми шкодуємо про те, що було зроблено, і це не можна розглядати як звичайна справа, – сказав прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт. – Я хочу підкреслити, що між Австралією та Індонезією існують тісні взаємини, але вони постраждають в результаті того, що було зроблено “.

В Австралії та інших країнах не оспорюють провини страчених, але вважають вирок несправедливо жорстоким.Зараз в індонезійських в’язницях містяться більше 130 засуджених до смертної кари за наркоторгівлю, майже половина з них – іноземці. Боротьбу з наркоманією влада Індонезії вважають одним з національних пріоритетів.

Информатор


Теги статьи: Смертная казньКазньИндонезия

Статьи по теме:

В Северной Корее публично казнили парня, слушавшего K-pop музыку
Глава СК Александр Бастрыкин призвал вернуть смертную казнь
Александр Бастрыкин предложил отменить мораторий на смертную казнь
В Индонезии мать четверых детей найдена мертвой в желудке пятиметрового питона
Житель Индонезии обнаружил, что его невеста на самом деле мужчина