Демчишин став на сторону російського бізнесу

Демчишин став на сторону російського бізнесу

Демчишин став на сторону російського бізнесу

13 мая 2015 г.

Ксения Жукова

Новими втратами для України обертається сьогодні нестримна тяга верхнього ешелону нової влади до особистого збагачення.

Ситуація, коли основні енергетичні компанії країни за безцінь опинились у приватних руках вмілих ділків типу Фірташа та Ахметова, а президент та  його оточення сьогодні  намагаються роздерибанити те що залишилось, та налагодити сірі схеми з відмивання коштів –  тримає у напруженні всю країну.

Недавня заява міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, відносно поставок вугілля з тимчасово окупованих територій вразила своєю простотою :

“Є державні шахти, деякі з яких дійсно поставляють (вугілля) на нашу територію. Але з точки зору підтримки сепаратистів, можу сказати, що, наскільки я розумію, всі ці постачальники на даний момент перереєстровані на території України, оперують в банківській системі України, отримують платежі на українські рахунки і платять отримані кошти на рахунки шахтарів, які теж працюють в українській системі. Відповідно, платять податки”, – заявив Демчишин.

Бойовики сплачують податки, а основний дохід від продажу вугілля витрачають на зброю, обладунки та утримують головорізів так званої ДНР та ЛНР. Фактично,  Україна одягає і озброює свого ворога! І робить це добровільно.

Як виявилось, така комерція не є необхідною, бо вугілля, так потрібне Україні, можна видобувати з шахт Волинської та Львівській області. Натомість, маємо ситуацію коли шахтарі з цих областей звільняються  і залишаються  без роботи.

Чи випадково пан Демчишин вдає, що не розуміє проблеми?

Звісно ні, Володимир Демчишин представляє інтереси російського олігарха Констянтина Григоришина, і патріотизм у Демчишина, як виявилось, стоїть далеко не на першому плані.

Всі пам’ятають лютневі заяви міністра про те, що Міністерство має намір максимально завантажити виробничі потужності теплових електростанцій, які працюють на вугіллі « газової групи » , а після закінчення опалювального сезону провести модернізацію ТЕС і збільшити кількість енергоблоків , які будуть споживати вугілля Львівсько- Волинського басейну. Схоже слова не мають значення, бо обіцянки ніхто не збирається виконувати. Шахтам просто перерахували дотацію, а про зміни у самій системі ніхто не став замислюватися.Є схема закупівлі начебто російського вугілля, вона працює і в цій праці зацікавлений сам Порошенко.

До чого тут президент?

Бо, саме президент «привів» Демчишина на посаду керівника нацкомісії з регулювання компослуг і сфери енергетики, а згодом зробив Міністром енергетики та вугільної промисловості України, тим самим остаточно передавши енергетичну систему України в ручне керування російському олігарху Константину Григоришину, який і так тримає на короткому поводку 12 українских обленерго (володіє акціями ) та  володіє Луганським енергетичним об’єднанням.

Команда менеджерів олігарха пронизала всю енергетичну сферу України. Згадались слова Григоришина, про те, що він дав 12-ть мільйонів на виборчу компанію Петра Порошенка. Можливо це дозволяє Григоришину «інколи підказувати Порошенку деякі моменти по енергетичним питанням».

Доповнює картину трудове минуле Демчишина, він встиг «плідно» попрацювати у компанії Investment Capital Ukraine.  яка начебто займалась продажом активів Порошенка після його приходу на пост президента. До речі, Демчишин працював тоді у зв’язці з відомої своїми фінансовими оборудками та аферами пані Гонтаревою, нинішньою головою Нацбанка. Ймовірно, компанія виконала свою роботу і «сховала у паперах» справжнього власника надприбуткових бізнес-структур президента.

Прикро, що у енергетичній галузі склалася ситуація, коли дії міністерства приводять до втрати державою  контроля   над НЕК”Укренерго”, яка здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній. Ця корпорація має всі можливості маніпулювати постачальниками енергії на Україні, що вона й робить в угоду монополістам енергетичного  ринку.

Натомість, Демчишин погрожує « взятися» за директорів шахт, які знаходяться на заході України. Ймовірно, що керівництво змінять, галасливим закриють рота. І на цьому робота міністерства закінчиться. Мова про те, щоб переобладнати ТЕСи  під вугілля,  яке видобувають на Волині, не йде. Недостатність запасів антрацитового вугілля Демчишин  обіцяє збалансувати поставками електроенергії з Росії. Таким чином всі варіанти запропоновані на сьогодні міністром задовольнять російського агресора. Вигідних же для України схем поки-що запропоновано не було.

Кореспондент ІНФОРМАТОРа скористався нагодою і попросив прокоментувати ситуацію командира добровольчого батальону МВС України  «Луганськ-1», народного депутата від Радикальної партії Ляшка – Артема Леонідовича Вітка:

«- Коли Україна декларує про те, що нібито немає вугілля , а ми бачимо, що в реалі у нас є вугілля , і ми його видобуваємо , то це чистий обман і популізм. Чому ми повинні купувати вугілля у Росії або на окупованих територіях?  Цей  ресурс у нас є і залишилось тільки  розвивати цей сектор, тому я направив запити в прокуратуру і МВС , щоб досконально розібралися у ситуації, що склалася в цій галузі» – повідомив  Артем Вітко.

Будемо сподіватись, що ініціативу народних обранців буде підтримано і  нечесних ділків та ставлеників нової влади замінять чесні та професійні кадри. Україна змінюється, хоча сьогоднішня влада, як виявляється  у цьому не дуже зацікавлена.

Роман Засуха для ІНФОРМАТОРа.


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Александр Тарханов о работе с Олегом Романцевым в «Спартаке».
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте