Юрий Крук строил мост через Сухой лиман из ворованных материалов

Юрий Крук строил мост через Сухой лиман из ворованных материалов

Юрий Крук строил мост через Сухой лиман из ворованных материалов

11 июня 2020 г.

Надежда Сорокина

Компанія “Південьтрансбуд”, яка вела будівництво мосту через Сухий лиман, використовувала матеріали з іншого будівництва.

Спершу вони повинні були піти на будівництво дороги в Запорізькій області. Кримінальне провадження так і не закрито, а міст вже передали до державної власності.

Про це повідомляє “Українська Службі Інформації” з посиланням на судовий реєстр.

Матеріали належать Службі автомобільних доріг (САД) в Запорізькій області. Їх передали компанії “Південьтрансбуд” на зберігання, коли та займалася ремонтом дороги в цьому регіоні ще в 2012 році. Фінансування на роботи так і не виділили, а ремонт згорнули в 2014 році. Не інформуючи САД в Запорізькій області, компанія вивезла матеріали на іншу свою будівництво – міст через Сухий лиман до Чорноморська.

Правоохоронці дізналися про це лише через 5 років, під час допиту директора “Південьтрансбуд” Миколи Курочки. При цьому, посадовці САД в Запорізькій області до 2018 року підписували акт зберігання, про, нібито, зберігання там матеріалів.

На момент початку робіт 111 тисяч тонн цих конструкцій були оцінені у 875 тисяч гривень. У серпні 2019 року під час цього кримінального провадження Запорізька місцева прокуратура №1 замовила експертизу, яка повинна була встановити нову ціну та загальний збиток, який поніс держорган. Після цього жодного судового засідання по справі так і не відбулося.

Нагадаємо, що будівництво мосту спочатку було оцінено у трохи більше ніж 100 млн гривень. Тоді його просував екс-віце-мер Чорноморська Юрій Крук. З кожним роком будівництво дорожчало і в підсумку на нього витратили понад 244 млн гривень з бюджету України, Чорноморська і Одеської області, але так і не спромоглися добудувати.

Спочатку міст обіцяли здати в 2018, а потім і в 2019 роках. У січні 2019 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) також зацікавилося “золотим” мостом через Сухий лиман. А вже у червні 2019 року міст передали у державну власність підприємству “Укравтодор”.

Источник: Antikor.com.ua


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Структуры предпринимателя Виктора Вексельберга ведут переговоры с "Интер РАО" о продаже ПАО "Химпром", который олигарх взял под контроль на …
Еще не утихло эхо недавних коррупционных скандалов в Минобороны, а бывший замглавы ведомства Руслан Цаликов уже присмотрел себе новую хлебну…
Миллиардер Вайнштейн, приближенный к губернатору Текслеру, решил экономить на рабочих?…
Александр Тарханов о работе с Олегом Романцевым в «Спартаке».
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте