Недолюстрированный прокурор Андрей Любович: путь донецкого оборотня к деньгам и славе

Недолюстрированный прокурор Андрей Любович: путь донецкого оборотня к деньгам и славе

Недолюстрированный прокурор Андрей Любович: путь донецкого оборотня к деньгам и славе

22 июня 2020 г.

Надежда Сорокина

Сегодня, пусть и несколько запоздало, выдался настоящий день прокурора. Дмитро Гнап рассказал о том, кем трудятся дети одиозных прокурорских генералов вроде Кудрявцева.

А Владимир Бойко обнаружил на прокурорской должности ближайшую соратницу и можно сказать любовь Виктора Пшонки – Наталью Марчук. А вы говорите – революция…

 qhiquqiqqxiqqrkmp

Посмотрите на первое фото. Этот жаждущий юноша — зам.прокурора Соломенского района Киева — Евгений Кудрявцев. Как он оказался на этой непростой должности? Просто талантливый хлопец. Например, родиться у правильного папы тоже надо уметь. Его папа — Виктор Кудрявцев много лет работал замом. генерального прокурора Украины. И даже успел поработать вместе с Шокиным. Кудрявцев-младший любит красивую жизнь: иномарки, перелёты, развлечения. Вот на фото его жена Елена.

Пшонка-стайл бессмертен

Бедная девушка! Ей пришлось оформить на себя кусок огромного имения под Киевом, которое семейство Кудрявцевых построило на непонятно какие средства. “Откуда у вас такие деньги?” — спрашивает Кудрявцева-младшего мой коллега Максим Опанасенко. “Да я… это… вот… тут” — мямлит молодой прокурор. Его папа экс-зам-генпрокурора на вопрос Макса отвечает четко и ясно: “Чо вы лезете в это дело?” Вот люблю воспитанных людей! Ведь мог бы и матюками обложить. В общем, как выяснил Максим, в этой семье еще куча таких родственничков:

А ось – цикаві досліди від Володимира Бойка:

Надзвичайно цікавий документ потрапив мені кілька днів тому на очі – наказ прокурора Донецької області Андрія Любовича від 12 листопада 2015 року №80-окв про розподіл обов’язків між ним та його заступниками.

Треба сказати, що прокуратура Донецької області є особливою – і не тільки через те, що значна частина регіону перебуває в окупованій зоні, а відтак співробітники прокуратури, які залишились вірними присязі, змушені були ще в липні 2014 року покинути домівки в обласному центрі та на свою копійчану зарплатню орендувати житло в Маріуполі. Головною особливістю прокуратури Донецької області є те, що нею зараз фактично керує фаворитка колишнього генпрокурора Віктора Пшонки – Наталія Василівна Марчук.

Після того, як Пшонка очолив Генпрокуратуру, він призначив скандально відому Марчук (колишній заступник прокурора Донецької області та прокурор м.Горлівка) прокурором Дніпропетровської області. Наталія Василівна повною мірою оцінила таланти прокурора Красногвардійського району Дніпропетровська Андрія Олександровича Любовича, який миттєво влився в «донецьку» команду та очолив Слідче управління прокуратури Дніпропетровської області.

Втеча Пшонки в лютому 2014 року ледь не поставила хрест на кар’єрі Любовича. Але завдяки призначенню прокурором Києва вихідця з Дніпропетровщини Юлдашева Любовичу знайшлось місце під сонцем, щоправда, попервах на незначній посаді заступника начальника відділу столичної прокуратури. Як раптом в останні дні перебування Віталія Яреми в кріслі генпрокурора Любович був призначений заступником прокурора м.Києва, а в квітні 2015-го волею генпрокурора Шокіна очолив прокуратуру Донецької області.

Так ось, унікальність наказу про розподіл посад полягає в тому, що керівництво практично з усіх питань Любович залишив за собою, поклавши на заступників лише кураторство другорядними напрямками, як то робота секретаріату, міжнародно-правове співробітництво чи діяльність відділу інформаційних систем.

Причина цього полягає в тому, що Любович привіз з собою в Маріуполь команду Наталії Марчук – десяток осіб, яких розставив на ключові посади в апараті (начальник слідчого управління, начальник відділу нагляду за органами Держфіскальної служби, начальник відділу процесуального керівництва, начальник відділу ОЗ тощо) та на чолі прокуратур найпотужніших міст і районів області (Маріуполь, Краматорськ та інші). Фактично ця команда становить собою негласну «колегію» прокуратури Донецької області, а всі основні рішення приймаються за участю колишнього першого заступника прокурора Дніпропетровської області Олега Пахніца, який регулярно приїжджає з дорученнями Марчук у Маріуполь на зустрічі з Любовичем.

Тож дуже б хотілось, щоби голова СБУ Василь Грицак, нарешті, проінформував громадськість, які ж саме інтереси в Донецькій області мають Пшонка, Марчук, Пахніц і Любович, і чи збирається СБУ припиняти діяльність цього кубла.

Володимир Бойко, ФБ


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте