Представник Порошенка "взяв паузу" через скандал в Антикорупційному агентстві

Представник Порошенка "взяв паузу" через скандал в Антикорупційному агентстві

Представник Порошенка "взяв паузу" через скандал в Антикорупційному агентстві

10 июня 2015 г.

Евгений Дятлов

Представник президента в комісії з обрання членів антикорупційного агентства Олександр Данилюк "бере паузу" і не працюватиме, поки не вирішиться скандал навколо формування її складу.

Про це він заявив в коментарі "Українській правді".

"Зараз піднявся скандал, і нам здається, щоб необхідно це питання якось урегулювати. Інакше буде дискредитація цього процесу від самого початку. Спершу це питання має бути врегульоване, а вже після цього ми будемо брати участь" – сказав Данилюк.

За його словами, він мав з цього приводу роботу з президентом.

"Мене делегував президент, я йому повідомив, що є така ситуація. І було прийнято таке рішення. Я б не сказав, що ми просто відмовляємось, але це в інтересах усіх - вирішити зараз усі питання", - розповів Данилюк.

Він пояснив, що зараз чекає або рішення суду за позовом активістів щодо фальсифікації відбору членів конкурсної комісії, або роботи депутатської групи.

"Коли хоч щось із цього буде зрозуміло: чи суд прийняв до розгляду позов, як швидко запрацює робоча група - тоді ми будемо приймати рішення щодо нашої участі", - заявив представник президента.

"Якщо звинувачення підтвердяться, то я навіть не знаю, які рішення приймати. Як мінімум нові вибори. Якщо ж все було правильно, то комісія має працювати у тому ж складі, який є зараз", - додав він.

Як відомо, 5 червня Кабмін затвердив склад конкурсної комісії, яка має відібрати членів новостворюваного Нацагенства з питань запобігання корупції.

При цьому, як заявляють активісти, були грубі порушення процедури і "громадську" квоту заповнювали організації, які не мають стосунку до боротьби з корупцією.

При цьому уряд схвалив склад комісії навіть без представника Верховної Ради, який має бути в комісії.

Активісти вимагають скасувати розпорядження Кабміну і провести новий відбір до конкурсної комісії.

coruption.net

 

Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте