Китайські банки вводять санкції проти путінської Росії

Китайські банки вводять санкції проти путінської Росії

Китайські банки вводять санкції проти путінської Росії

16 июня 2015 г.

Петр Погибин

Те, чого панічно боялися в керівництві Російської Федерації, вже можна вважати доконаним фактом – найбільші китайські банки вирішили приєднається до фінансових санкцій проти Росії, наслідуючи приклад Європейського Союзу і США.

Про таку новину повідомляє «Преса України».

Цю досить сумну інформацію для керівників Російської Федерації підтвердив і Юрій Соловйов, який займає посаду першого заступника голови групи ВТБ.

В сьогоднішній своїй статті для «Finance Asia» Юрій Соловйов авторитетно підтвердив, що хоча Китай формально не оголошував про введення санкцій проти економіки Російської Федерації, але по факту це вже сталося, так російські банки отримують повну відмову від китайських від заявок на відкриття кредитних ліній.

«Існуюча взаємодія не обходиться без складнощів. Основною проблемою, що стримує розвиток двостороннього співробітництва, стала суперечлива позиція Китаю по відношенню до російських банків після введення санкцій США і ЄС. В даний час більшість китайських банків не проводять міжбанківські операції з участю російських банків. Крім того, китайські банки значно скоротили участь у зовнішньоторговельних угодах, зокрема по торговому фінансуванню», - розповів Соловйов виданню «Finance Asia».

Залучити фінансування на китайському ринку в юанях також поки що вдається лише в дуже обмеженому обсязі, нарікає заступник голови другого російського держбанку.

«За словами наших китайських партнерів, для цього іноземним емітентам потрібно отримати дозвіл від Державної ради, Центробанку і Міністерства фінансів. Проте чітко прописаної процедури отримання таких дозволів немає. Поки вийти на локальний ринок капіталу вдалося тільки таким фінансовим організаціям, як Міжнародна фінансова корпорація та «Азіатський банк розвитку», - також розповів деякі подробиці Соловйов про досить складні економічні відносини путінської Росії та комуністичного Китаю.

Нагадаємо читачам «Преси України», що росія постійно намагається влізти в суперечки з країнами Заходу і НАТО, проте на рівних протистояти вона не здатна так як у неї немає достатньо сильних союзників, з якими вона могла б збудувати альтернативний центр тяжіння.

Таку думку висловив російський публіцист Леонід Радзіховський.

«Це ясно продемонструвало голосування ООН щодо приєднання Криму до Росії. Головна і єдина надія Росії – Китай – на цьому голосуванні утримався. Більше того, жодних політичних зобов’язання по відношенню до Росії Китай на себе не бере», - написав він.

На думку Радзиховського, російське керівництво буквально підсовує свою країну Китаю, але поки це зробити не виходить, у свою чергу Пекін не заважає Росії показувати, що у неї нібито є такий потужний союзник, однак при цьому займає абсолютно нейтральну позицію з питань Криму і Донбасу.

«Земля наша велика і багата, але порядку в ній немає. Прийдіть княжити і володіти нами», - закликали стародавні племена сучасної Росії на князювання в Новгороді варяга Рюрика і його братів більше тисячі років тому. Сьогодні ж росіяни закликають до себе китайців, але якщо варяги прийшли і княжили, то китайці відмовляються. Так, є активні торговельні відносини, газ і нафта вони у нас купують, як, втім, і всі інші, але не більше», - зазначив він.

http://uapress.info

 

Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте