Екологічна катастрофа на Криворіжжі

Екологічна катастрофа на Криворіжжі

Екологічна катастрофа на Криворіжжі

9 червня на річці Саксагань, що у Кривому Розі, сталася екологічно небезпечна ситуація - відбувся скид шахтних вод до русла ріки. В результаті цього вода у річці, на відрізку від площі 30-річча Перемоги до площі Артема, забарвилися у яскраво червоний колір.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

Як виявилося, причиною пригоди було переповнення відстійників для шахтних вод шахти «Родіна», забруднена вода з яких потрапила до річки. Незважаючи на очевидність проблеми та публікації у місцевій пресі, наступного дня нагнітання високомінералізованих вод до переповнених відстійників продовжило відбуватись.

- Така ситуація може призвести до загибелі тваринного світу ріки, а також є дуже небезпечною для жителів міста, адже із Саксагані та Інгульця, в який вона впадає, ведеться забір води на полив садовими товариствами, це популярне місце для риболовлі, а також на шляху отруєного потоку знаходиться міський пляж у парку Правди, – повідомив НЕЦУ очевидець подій.

Виявлений скид забруднених вод до річки є порушенням законодавства України «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», Водного Кодексу України та ст. 50 Конституції України, що гарантує кожному право на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

saksagan2 qhiquqiqrzidttkmp

saksagan3

Національний екологічний центр України звернувся до МВС, МНС та Мінприроди України з проханням вжити заходів щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненому забрудненні річки, та забезпечити унеможливлення таких випадків у майбутньому.

ДОВІДКА.

Саксагань - основна річка міста Кривий Ріг, що тече містом на протязі трохи менше 50 кілометрів, після чого зливається з Інгульцем, правою притокою Дніпра.

Олексій ВАСИЛЮК, Національний екологічний центр України

http://k-z.com.ua

 

Теги статьи: Кривой РогКатастрофа

Статьи по теме:

Катастрофа батискафа "Титан": эксперты назвали новую причину трагического взрыва
Трагедия на перевале Дятлова, взрыв на Пушкинской и пропавший физик: главные нераскрытые дела в истории СССР и России
Шестеро погибших после попадания ракеты в многоэтажный дом в Кривом Роге
Nature Communications предупредил человечество о приближающейся глобальной катастрофе
Жилой дом обрушился в центре Багдада, люди застряли среди обломков