Відкрите небо для «смотрящих»

Відкрите небо для «смотрящих»

Відкрите небо для «смотрящих»

Інсайдерські джерела стверджують, що система «смотрящих» на державних підприємствах, яку організував Саша-стоматолог існує до сьогодні. Періодично їх міняють, в залежності від політичної ситуації.
 
У Львові вже рік триває конфлікт між трудовим колективом ДП Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького та бізнес-групами, які претендують на вплив на цю структуру. Люди хочуть позбутись впливів тзв. «смотрящих», але поки що без результативно.
Одразу після Революції Гідності у Львові громадські активісти організовували акції «Ні, смотрящим на Львівщині». Тоді це було модно. Підтримка депутатів, об’єктиви камер і прес-конференції.
 
Боролись зі «смотрящими» Саші-стоматолога на львівській залізниці, Львівгазвидобуванні, Львівтрансгаз і аеропорту. Після кілька місяців боротьби було звільнено генерального директора Романа Гонтарєва, який представляв інтереси донецького клану. Пів року пізніше вдалось добитись відставки Леоніда Мельника, керівника Львівгазвидобування. З цього часу минув рік. Працівники державних підприємств стверджують, що нічого не змінилось і донецьких «смотрящих» поміняли інші. Сьогодні цю функцію виконує радник генерального директора аеропорту Афанасьєв Юрій Григорович, який представляє інтереси народних депутатів України Ярослава Дубневича, голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та Миколи Кадикала, голови підкомітету з питань авіаційного транспорту .  
 
Після парламентських виборів 2014 року, Ярослав Дубневич зацікавився ситуацією у львівському аеропорту. 20 березня цього року у Львові відбулось виїзне засідання комітету з питань транспорту Верховної ради. Депутати виступили перед трудовим колективом і запевнили, що їм вдалось добитись включення Львова до переліку європейських міст, над якими діє принцип «відкритого неба». Це дасть можливість залучити більше авіаперевізників та міжнародних рейсів. Львівські журналісти одразу ж підловили нардепів на неправді, адже така угода повинна бути підписана не з окремим аеропортом а з державою Україна.
 
Таким чином нардеп Дубневич заспокоював колектив щоб не викликати чергового бунту. Кілька днів пізніше керівникам в аеропорту був представлений новий радник генерального директора Афанасьєв Юрій, який від імені Дубневича повинен контролювати всі процеси на підприємстві і погоджувати всі фінансові питання.
Сьогодні Афанасьєв може влаштувати на роботу в аеропорт Львів, посприяти отриманню вигідного тендеру, чи звільнити з посади. Трудовий колектив не мириться з цією ситуацією і, як стверджують працівники, готовий для дальшої боротьби.
   
 
 З повагою Сашко Ганущин
ОРД
 

Теги статьи: Дубневич Ярослав

Статьи по теме:

НАБУ передало в суд еще одно дело о хищении газа на ТЭЦ Дубневичей
У нардепа Дубневича нашли 200 кг золота и другие богатства, оформленные на тестя
ВАКС повторно арестовал наличку Дубневича
Суд назначил к рассмотрению иск о разделе имущества Дубневичей
Дубневичи возвращаются?