Прикарпатські пивовари згортають бізнес, бо не зможуть конкурувати з “гігантами виробництва бурди”

Прикарпатські пивовари згортають бізнес, бо не зможуть конкурувати з “гігантами виробництва бурди”

Прикарпатські пивовари згортають бізнес, бо не зможуть конкурувати з “гігантами виробництва бурди”

Прикарпатські підприємці "дякують" "пивній" реформі та закривають дрібні підприємства та пивоварні. Причиною цьому став закон, який прирівняв пиво до горілки і коньяку.

Про це у соцмережі Facebook написав підприємець з Коломиї Роман Критко, інформують”Вікна”.

За словами підприємця, учора він закрив дві “точки”. Одну, яку відкрив у травні 2000 року, — “маленьку крамничку, яка підтримувала штани спочатку мені, потім моїй мамі, коли я був в Італії, а потім і далі мені, коли повернувся”. Другий невеличкий бізнес, який був відкритий вже в Івано-Франківську у вересні 2013 року, теж довелося закривати.

“Там був невеличкий фаст-фуд. Без роботи залишилось шість чоловік, мені жаль, але по-іншому не може бути. Для того, щоб продовжувати працювати, потрібно було на кожну точку по ліцензії та по касовому апарату, а також бухгалтера, який би стежив і вів усі книжки, довідки, акти, звіти, які потрібні нашій “реформованій” податковій. Для того, щоб купити ліцензію, треба заплатити 8000 грн у рік, касовий — 5000 грн і щомісячні додаткові витрати у 1000 грн. Думаю, що тупі реформатори розраховували, що люди будуть платити ці кошти, а не закриватись”, — йдеться у дописі.

“І це ще не все, ще півроку тому я привіз з-за кордону обладнання для власного виробництва пива. Тобто міні-пивоварню для нашого пабу, але згідно теперішніх реформованих правил, для того, щоб варити власне пиво у пабі нам потрібно заплатити 500 000 грн у рік. Шановне панство, можете щиро подякувати за ту дорогу мочу, яку тепер будете вживати під великими торговими марками... Гіганти виробництва бурди, яка ніколи не кисне, можуть заплатити будь-які гроші. А ті, хто робили справжній напій, вартий називатися пивом, малими літражами тепер вимушені будуть закритися. Не говорю про тисячі крамниць і сотні тисяч людей без роботи”, — додав підприємець.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 1 липня 2015 року, пиво прирівнюється до алкогольних напоїв. Про це йдеться в законі про внесення змін до Податкового кодексу (№71-VІІІ від 28 грудня 2014), опублікованому в газеті Голос України 31 грудня. Раніше пиво відносилося до слабоалкогольних напоїв.

Віднині до алкогольних напоїв належать продукти, отримані шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5% (а не 1,2%, як раніше) об’ємних одиниць, а також з вмістом спирту етилового 8,5% об’ємних одиниць і більше.

http://vikna.if.ua

 

Теги статьи: ПивоАлкоголь

Статьи по теме:

Дистрибутор «Хортицы» доналивался до банкротства
Игорь Николаев зарегистрировал свой портрет в качестве товарного знака
Для чего в Казахстане запрещают энергетические напитки молодёжи до 21 года
Юрий Шефлер приобретает алкобренды: что это значит для российского рынка
Алкоголизм погубил судью воронежского гарнизонного суда Дмитрия Воронцова