«Рух за реформи»: партія під прикриттям громадської організації

«Рух за реформи»: партія під прикриттям громадської організації

«Рух за реформи»: партія під прикриттям громадської організації

01 июля 2015 г.

Ксения Жукова

До місцевих виборів залишилося не так багато часу і політичні сили поволі починають готуватися до них.Якщо старі політичні проекти ще не заявили про свою присутність (в силу непотрібності – їх і так добре знають), то нові вже на всю силу піарять себе.

При цьому застосовують все вишуканіші політтехнології. Особливо в цій справі встигло Громадське об‘єднання «Рух за реформи».

Ще весною ця організація встигла нашуміти своїми білбордами та листівками. При цьому вони не особливо сподобались столичній владі і достатньо оперативно зникли. Сподобатись вони апріорі не могли, адже рух чи не найактивніше критикує персону мера Віталія Кличка, малюючи просто апокаліптичну картину часу його правління з кримінальним безладом, повальною корупцією та високими цінами ЖКГ.

Перша сторінка коміксу "Місто страху - місто Кличко" qhidqkikxiqztkmp

 

Перша сторінка коміксу «Місто страху — місто Кличко»

 

Меру і справді мало чим є пишатися, тому критикувати його дуже просто і популярно, тільки лінивий не робить цього. Нові політичні проекти в курсі цього, тому обігрують цю тему особливо активно. Але «Рух за реформи», очевидно, особливо ображений на мера, інакше важко пояснити настільки велику увагу цієї надзвичайно молодої (зареєстрована лише в травні цього року) громадської організації до Віталія Кличка, який критикується фактично на кожному сантиметрі друкованої продукції руху.

Дані про громадську організацію "Рух за реформи"

 

Дані про громадську організацію «Рух за реформи»

 

Але навряд чи зменшення рейтингу Кличка є метою надзвичайно активної кампанії руху. З цього не отримаєш ніяких дивідендів, окрім хіба що зайвої уваги правоохоронних органів.

Досить логічно, що кампанія розгортається з прицілом на осінні місцеві вибори, зокрема на вибори в Київську міську раду.

Організація, фактично, здійснює зараз однотемну виборчу кампанію, головним меседжем якої є«Місто Кличка – місто страху». При цьому очолюють організацію начебто нові обличчя: колишній адвокат Андрій Турій, який ще на початку весни в інтернеті шукав роботу, футболістСергій Рівний, президент аматорської футзальної команди «Манзана» та Володимир Нестеренко, який є замовником більшої частини друкованої продукції руху. До речі, про саму продукцію. Всю її друкує ООО «СПС»  — що це за компанія і чи існує вона реально так і не вдалося встановити.

турий резюме

 

Очевидно, що це резюме вже не актуальне

 

Здавалося, це ті самі довгоочікувані нові обличчя, яким набридла неспроможність столичної влади в управлінні містом і тепер вони готові взяти керування Києвом у свої незаплямовані руки.

Київський носоріг

 

Той самий «Київський носоріг»

 

Але від підозр їм не вдалося втекти. В першу чергу від фінансових. Звісно, компанія «Турій і партнери» могла бути достатньо успішною так само, як і клуб «Манзана», але не настільки, аби потім їх власники могли дозволити собі розмістити по всьому місту бігборди свого руху, надрукувати в хорошій якості комікси про Кличка та видавати цілу газету із дивною назвою «Київський носоріг». При цьому комікси і газети роздавалися майже на кожній станції метро і навряд чи молоді люди робили це безкоштовно.

Скоріш за все, спонсорами є ті особи чи політичні сили, яким вигідно «топити» рейтинг Кличка перед місцевими виборами. Але це вигідно фактично всім, крім самого Кличка.

Більш вірогідно, що організація просто розкручується на критиці Кличка і на місцевих виборах планує зайняти хоча б декілька місць в Київраді. Очевидно, що для цього має бути створена партія, адже громадська організація (а саме так позиціонує себе  «Рух за реформи» в ЗМІ) не може змагатися на виборах. Здається, «Руху» потрібно поспішати, бо до виборів не так уже й далеко. Але насправді партія вже давно створена. І очолюють її люди поцікавіше, ніж Турій, Рівний та Нестеренко.

Партія «РУХ ЗА РЕФОРМИ» зареєстрована ще в липні минулого року. І однакова назва з громадською організацією не є простим збігом обставин, адже місце їх офісу має одну і ту саму адресу – бульвар Лесі Українки 26.

Її офіційними очільниками є Думчев Сергій ОлександровичПогиба Олександр Павловичта Погиба Павло Павлович.

Дані про політичну партію "РУХ ЗА РЕФОРМИ"

 

Дані про політичну партію «РУХ ЗА РЕФОРМИ»

 

Сергій Думчев, відомий як власник двох банків, зокрема банку «Преміум», на минулих парламентських виборах балотувався під 20 номером по списку «Сильної України» Сергія Тигіпка. Його вважають одним із спонсорів кампанії партії. Говорять, що в часи Януковича обидва його банка були так званими «конвертами». А ще Думчев є другом екс-генпрокурораВіталія Яреми, говорять, навіть його кумом. Взагалі, відомостей про Думчева досить мало, загадковий він персонаж. Але приціл на Київ він має досить помітний. Якщо зайти на його сторінку у Facebook, то можна побачити, що всі його пости зараз стосуються виключно київських проблем (починаючи від транспорту, закінчуючи падінням старих дерев) і критики київської влади. Очевидно, готується до виборів людина.

Записи на сторінці Думчева

 

Записи на сторінці Думчева

 

 

Не менш цікавим персонажем є Павло Погиба. Як це не дивно, він є одним з акціонерів банку «Преміум». Також він є засновникам «АБ Інвестиції і розвиток».Ця компанія відома тим, що у 2008 році отримала для забудови територію центрального гастроному на розі Хрещатика і вулиці Богдана Хмельницького, але нічого толкового з цією будівлею компанія зробити так і не змогла.

Центральний гастроном

 

Центральний гастроном

 

Щодо політичної кар’єри, то Погиба, так само як і його брат, відомий як депутат місцевої ради від«Нашої України» (ще при Ющенку). При цьому Павло був депутатом Київради, а Олександр – лише Солом’янської районної.

Власне, це єдине, що вдалося знайти про політичні смаки Погиб.

Цікаво, що ТурійРівнийНестеренкоДумчев та Погиба є друзями у  Facebook. Напевне, співпадіння назв їх організацій та адрес офісів не є простим збігом обставин.

Поки перші троє забезпечують підтримку руху, інші готуються восени отримувати дивіденди від кампанії. Турій та компанія існують, фактично, тільки для ЗМІ (очільник громадської організації встиг уже завести свій блог на ТСН), тоді як на бігбордах та інших агітматеріалах присутня лише назва організації. Цікаво, що ніде не вказується, чим є «Рух за реформи» — партією чи громадською організацією. Власне, більшості виборців все одно. І політичні пройдисвіти, прикрившись ширмою громадської організації та «нових облич» можуть на хвилі невдоволення Кличком восени пройти до Київради. І ясна річ, не для того, щоб боротися з дерибаном та корупцією.

http://mskod.com

 

Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте