Насіров таки віддав справу афериста Тумовса до МВС

Насіров таки віддав справу афериста Тумовса до МВС

Насіров таки віддав справу афериста Тумовса до МВС

За інформацією з Державної фіскальної служби, після приходу туди нового глави Р. Насирова, Гузаром і Насіровим було дано доручення повернути до Головного слідчого управління МВС України кримінальне провадження №12014000000000409  від 17.09.2014 р.  відкрите за ч.5 ст.191 по злочинах, які здійснили Р.Тумовс та службові особи ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) у 2013-2014 роках,  через дуже малу суму збитків, заподіяних Тумовсом і службовими особами ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank).

За заявою, що зареєстрована в МВС України, виявлено, що нанесена Тумовсом і службовими особами ПАТ «Міський комерційний банк» шкода становить усього близько 180 млн. грн.

 

Судячи з усього, перший заступник Генерального прокурора України, державний радник юстиції 3 класу В.П.Гузир, який керує у ГПУ питання слідства СБУ, МВС і податкової міліції, який, за клопотанням зацікавлених у справах одеського конвертцентру «Зернотрейдери», оборот якого сягав 10 млрд гривень, дав доручення вилучити це провадження 29.03.2015 року в МВС України і передати до Державної фіскальної служби вже визначив, що усі питання вирішені. ДФС не розповіла, скільки вони повернули Україні мільярдів коштів, що були відмиті по цьому провадженню, але джерела в ДФС повідомили, що така активність Гузара була більш за все пов’язана із тим, що в схемах Тумовса були виявлені  американські компанії, і офіційне виявлення їх там, привело б до жорстких заходів до таких компаній зі сторони ФБР і податкової служби США, якби ті отримали офіційну інформацію про це.

Афера Тумовса і цих посадовців, призвела до нанесення матеріальних збитків вкладникам ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) ( фізичним і юридичним особам і ФОП), Національному банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму більше 4 мільярдів 665 мільйонів гривень.

 

На сьогодні це кримінальне провадження №12014000000000409  від 17.09.2014 р. відкрите за ч.5 ст.191,  ведеться лише по факту того, що Р.Тумовс та посадовці ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) у 2013-2014 роках, діючи за попередньою змовою між собою, використовуючи ряд підконтрольних комерційних структур та фізичних осіб, діючи умисно, з метою виведення активів з банку, шляхом укладення низки договорів з підприємствами, що мають ознаками «фіктивності» та шляхом перерахування коштів на рахунки фізичних осіб розтратили обігові кошти банку та кошти Державного бюджету України, що виділені Національним банком України в якості стабілізаційного кредиту для ліквідності ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank).

 

Слід нагадати, що після призначення Шокіна Генеральним прокурором України усім співробітникам МВС заборонили проводити будь які слідчі і оперативні дії по розслідуванню діяльності одеського конвертцентру «Зернотрейдери» і повертати гроші вкладників, що були вкрадені з ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) Тумовсом і його командою. Пряма вказівка про це поступила до слідчих МВС від процесуального керівника слідства. Це — Кіпчарський Олег Петрович старший прокурор відділу управління нагляду у кримінальному провадженні — начальник управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції Генеральної прокуратури України, за часів Януковича — колишній заступник прокурора Шевченківського району м. Києва. А також його безпосереднього керівника. Це Рикун Володимир Миколайович , заступник начальника Головного управління нагляду у кримінальному провадженні — начальник управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції, який працює із Шокіним давно, і вважається його безпосереднім представником в питаннях “вирішення питань”.

 

А вже 29.03.2015 року справу в МВС вилучив Гулицький Сергій Петрович, начальник третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Генеральної прокуратури України, якого призначили на цю посаду 12.02.2015 р. на 2 дні раніше Гузира В.П. , і якому В.П.Гузира особисто дав доручення справу забрати в МВС і передати до ДФС.

 

Тепер це провадження №12014000000000409 від 17.09.2014 р.  лежить у Державній фіскальній службі, де його професійно «розвалюють» колеги в інтересах відомого одеського конвертаційного центру «Зернотрейдери», що знаходився під опікою начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області Ігоря Сінгаєвського, що очолював управління з червня 2014 року, якого наказом Державної фіскальної служби України від 5 березня 2015 року було звільнено з посади. Там вони можна буде виявити дані, що відомі МВС, і почати виводити гроші по інших схемах, а гроші які могли повернутися до ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank) та інших черг, підуть Тумовсу  і конвертцентру з кола інтересів Сінгаєвського та їхнім колегам у Києві. Тепер у Державній фіскальній службі є керівництва, але справи можна і далі закрити за дуже смішні мотивації.

 

То ж коли кримінальне провадження №12014000000000409 від 17.09.2014 р.  надійде до ГСУ МВС України, то більше за все, воно і далі буде лежати там «мертвим вантажем», бо Тумовс, судячи з усього, вміє ефективно мотивувати слідчих не працювати активно.

ПК


Теги статьи: Тумовс Рейнис

Статьи по теме:

Прогоревший банкир Сергей Тронь и призрачная криптоимперия
У полиции дошли руки до аферы в CityСommerce Bank Тумовса – Аркаллаева
Как Сергей Тронь чистит Интернет: из аферистов-банкиров и финансистов «ДНР» – в «литературоведы, боксеры, стоматологи и ІТ-специалисты»
Как Сергей Тронь чистит Интернет: из аферистов-банкиров и финансистов «ДНР» – в «литературоведы, боксеры, стоматологи и ІТ-специалисты»
Вадим Столар: от «теневого мэра» столицы до «серого кардинала» ОПЗЖ