ЯК ЗАСТУПНИК МЕРА ЖИТОМИРА ФАЛЬСИФІКУВАВ КОНКУРС ТРАНСПОРТНИКІВ

ЯК ЗАСТУПНИК МЕРА ЖИТОМИРА ФАЛЬСИФІКУВАВ КОНКУРС ТРАНСПОРТНИКІВ

ЯК ЗАСТУПНИК МЕРА ЖИТОМИРА ФАЛЬСИФІКУВАВ КОНКУРС ТРАНСПОРТНИКІВ

08 июля 2015 г.

Михаил Журенков

У Житомирі 11-12 червня відбувся скандальний конкурс на визначення перевізників на міських маршрутах. Конкурс відзначився рядом порушень: від банального недбальства і до злочинів

Безпосереднім куратором процесу став голова конкурсного комітету, заступник Житомирського міського голови Євген Демчик.

Порушення №1: машини, які дублюються

Згідно процедури конкурсу його організатор – Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради надіслало запит у Департамент промисловості Житомирської обласної державної адміністрації, попросивши надати список автобусів, які вже працюють на маршрутах по області. Департамент надав лише загальну їх кількість по кожному перевізнику, не уточнивши держномери. Через це не можливо було документально з’ясувати чи подані на міські перевезення машини дублюються із вже працюючими по області чи ні.

Порушення №2: вибіркове зняття з конкурсу

В перший день конкурсу 11 червня, комітету було представлено десятки фотографій, які свідчать про дублювання поданих маршруток із вже працюючими по області.

підпис до фото: Десятки машин вже задіяні на інших маршрутах. eiqrdiqkeiqkmp

Більшість членів конкурсного комітету такі докази проігнорували і допустили всіх перевізників. Однак вже наступного дня дві фотокартки аналогічного дублювання машин стали підставою для зняття з конкурсу перевізника. Ці фотодокази презентував із своєї кишені голова конкурсного комітету Євген Демчик.

Порушення №3: амнезія укртрансінспекції

Управління Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекції) у Житомирській області зобов’язано проводити перевірки всіх перевізників. На запит організатора конкурсу в.о. начальника Житомирського управління укртрансінспекції Юрій Осіпов відписав, що жодних перевірок проведено не було, а відтак і порушень нема.

укртрансінспекція_перевірок не проводилось

Однак на другий день конкурсу 12 червня з’являється лист про те, що ПП “Шеріфф” певірялось минулого року і має ряд порушень. На роботу того ж ПП “Шеріфф”, ПП Іваницька Т.В. та ТОВ “Залізний Пегас” неодноразово скаржились громадяни.

перевірка проводилась і виявила ряд порушень

Будучи членом конкурсного комітету в.о. начальника Житомирського управління Укртрансінспекції Юрій Осіпов не міг не знати цієї інформації, а тому свідомо її приховував. Це кримінально-каране діяння. За пропозицією члена конкурсного комітету Дмитра Ткачука, управління транспорту звернулось до правоохоронних органів. СБУ у своєму листі повідомила, що справді є ознаки злочину.

Управління транспорту вбачає кримінал в діях Укртрансінспекції

Весь текст подання тут

Вже після конкурсу стало відомо, що Укртрансінспекція перевіряла й інших перевізників, зокрема Житомирське АТП 11827. Це теж є доказом недостовірності інформації, наданої конкурсному комітету Юрієм Осіповим.

Інші перевізники також перевірялись Укртрансінспекцією

Саме через порушення, зафіксовані Укртрансінспекцією, ПП “Шеріфф” не допустили до участі в конкурсі другого дня. Однак ніхто не переймався тим, що першого дня це ж підприємство з тими ж порушеннями перемогло в конкурсах на 2 маршрути.

Порушення №4: маніпуляції головуючого

Головуючий на засіданні конкурсного комітету заступник Житомирського міського голови Євген Демчик всіляко впливав на роботу органу. Незручні пропозиції і зауваження окремих членів комітету або ігнорувались або заговорювались паралельно з нав’язуванням власної точки зору, що зафіксовано на аудіозаписі засідання.

Заступник міського голови Євген Демчик та начальник управління транспорту Тетяна Подорожня. Фото: Житомир.info

Порушення №5: закритість конкурсу

Попри декларовану публічність і прозорість конкурсу на визначення перевізників у Житомирі, головуючий декілька разів піднімав питання про видалення преси та громадськості із зали. Це все ж було зроблено у ключовий момент - прийняття рішення по перевізникам.

Відповідальність без відповідального

“Переможці” конкурсу підписали відповідні угоди 30 червня. З боку організатора конкурсу документ повинні була підписати начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Тетяна Подорожня. Однак, після конкурсу вона пішла на лікарняний. Прокоментувати нам результати конкурсу чиновниця відмовилась, однак зазначила, що має власну думку з цього приводу

Угоди з перевізниками підписані заступником начальника управління Валентином Васяновичем 1 липня. Цього ж дня чиновника перевели у інший відділ міської ради. І цього ж дня Євген Демчик навіть не міг відповісти хто саме підписав угоди.

“Конкурс” ніби є, ніби визначені переможці, але чиновники перекидують потенційну кримінальну відповідальність як гарячу картоплю між собою.

На спеціально зібраній прес-конференції головуючий конкурсного комітету Євген Демчик однозначно спростовував всі закиди про фальсифікацію конкурсу: «У будь-якому конкурсі є переможені і є переможці. Сьогодні перемогли житомиряни. Ми отримали важіль контролю якості послуг, важіль партнерів на п’ять років. Це я гарантую.

Так, у нас були проблеми в конкурсному комітеті. Деякі представники конкурсного комітету перетворювали в політику, тому моє завдання як головуючого конкурсного комітету було об’єктивно оглянути всі пропозиції. Були ризики не одержати сьогодні партнерів по пасажирським перевезенням і зірвати договори», - розповідає Євгеній Демчик.

Член конкурсного комітету, член виконкому Житомирської міської ради Дмитро Ткачук стверджує, що долю конкурсу визначили ще до його проведення: «Конкурс був фарсом його організаторів. Його результати були сплановані. Кожне із замовчуваних порушень було підставою для зняття претендентів з розгляду, однак вони і надалі возитимуть житомирян.

Те, що перевізники пішли на підписання невигідного договору є свідченням існування домовленості та гарантій роботи на маршрутах наступні 5 років. Вся «вода» про реформи є спробою влади відвести увагу від корупції під час конкурсу на визначення перевізників», - впевнений Дмитро Ткачук.

 

http://kill-corruption.org/


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
Собянин и его команда словно бы решили, находясь при власти, распродать как можно больше. Сейчас вихри наживы взвились вокруг государственно…
Кто помогает Владиславу Свиблову скупать за бесценок активы уходящих из России иностранных компаний?…
Покупка финской доли в ТРК "Жемчужная плаза" компанией Central Properties показала, что их связи в Москве, "Газпроме" и "Татнефти" оказались…
Стали известны новые схемы пополнения бюджета Фонда Ахмата Кадырова для нужд "СВО".…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте