Прокурор про свій годинник за 15 тисяч доларів: «Це дешева китайська копія, яку мені батько подарував»

Прокурор про свій годинник за 15 тисяч доларів: «Це дешева китайська копія, яку мені батько подарував»

Прокурор про свій годинник за 15 тисяч доларів: «Це дешева китайська копія, яку мені батько подарував»

14 июля 2015 г.

Ксения Жукова

Разом з тим, поліські бурштинокопачі звинувачують прокурора району у тому, що він «людей стріляв».


Годинник марки «Breitling» коштує немалі гроші – щонайменше 15 тисяч доларів. Таку прикрасу лімітованої серії громадські активісти зауважили на руці прокурора Зарічненської районної прокуратури Кирила Фоміна, роботу якого приїхали проінспектувати народні депутати. Приводом для цього стали неодноразові скарги місцевих старателів на посадовця. Мовляв, Кирило Фомін живе далеко не на одну зарплату та у різний спосіб збирає з них «данину» за незаконний видобуток бурштину.

 

Щоправда, після цих зауважень довго хизуватися дорогоцінною прикрасою перед столичними «ревізорами» прокурор не став, а швидко передарував його одному з нардепів. Останній же пообіцяв продати годинник на аукціоні, а отримані гроші віддати на потреби армії. Вочевидь, прикраса за 15 тисяч доларів для високопосадовців не настільки цінна річ, щоб тримати її при собі.

 



Звідки ж у працівника районної прокуратури такі дороговартісні прикраси, PRESS-ЦЕНТР вирішив поцікавитися у самого посадовця.

 

- Це дешева китайська копія «Breitling» на батарейках, зроблена під оригінал, - каже прокурор Кирило Фомін. - Цей годинник мені подарували батьки, коли я працював в Хмельницькій області. Мій батько працює головним інженером на ХАЕС, мама – пенсіонерка. Звідки у них такі гроші? І я не маю стільки грошей, щоб міг придбати собі такий дорогий годинник. Адже в місяць на посаді прокурора району заробляю лише 6-6,5 тисяч гривень.

 

Посаду прокурора району Кирило Фомін обіймає з квітня 2015 року. Загалом в органах прокуратури - з 2000-х. За час роботи в районі, який ще називають бурштиновим клондайком, посадовець направив до суду три кримінальні провадження щодо незаконного видобутку бурштину! Тим часом розподіл ласих земель триває тут чи не щодня. На родовища дорогоцінного каменю, побоюючись, але йдуть люди цілими родинами, навіть з дітьми. Селяни кажуть, що для них – це чи не єдиний заробіток. Зізнаються, що готові платити гроші державі, а не потайки віддавати посадовцям, щоб ті набивали свої кишені. Ще й дозволяють собі на людей руку піднімати і навіть стріляти по них.

 

- Бив людей його шофер (прокурора – авт.), а стріляв – прокурор, - бідкаються селяни. - Вони від нас хочуть гроші. Ми їх готові платити, але щоб все прозоро було. Потрібно відкрити рахунок, щоб бачити, куди ті кошти йдуть. Нам важливо знати, що наші діти в школі нагодовані. А зараз ситуація така: хто заплатив, той працює. То ще й добрий процент вимагають. Як так можна жити?

 

 

Тим часом прокурор каже, що і мухи не образив. А зброю в руках останній раз тримав у школі на уроках ДПЮ.


- Ніколи по людях не стріляв, і не бив, - запевняє прокурор. – Та я і не маю дозволу на носіння зброї. Одного разу виїжджали на «клондайк», то міліціонери зробили попереджувальний постріл угору.

 

Місцеві бурштинокопачі сподіваються, що питання видобутку бурштину нарешті врегулюють законодавчо. Народні обранці ж пообіцяли, що ситуацію контролюватимуть й надалі і невдовзі повернуться до Зарічного з черговою інспекцією.


Олександра ДМИТРЕНКО.

http://press-centr.com/


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Покупка СК «Орион плюс» башкирской компанией «Стройблоктехнология» является сюжетом со многими переменными, в которых могут быть задействова…
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте