Сусідами Порошенка в Царському селі є Лукаш і Шепелєв

Сусідами Порошенка в Царському селі є Лукаш і Шепелєв

Сусідами Порошенка в Царському селі є Лукаш і Шепелєв

30 июля 2015 г.

Евгений Дятлов

ЗМІ писали про земельну ділянку Президента Петра Порошенка на Печерську в Києві - у так званому Царському селі. Тепер журналісти з’ясували, хто є сусідами президента.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідство.інфо".

За 15 соток землі тут правлять до 40 мільйонів гривень, за будинок – від 50 мільйонів. Кому по кишені така нерухомість?

Так, один із будинків у Царському селі за документами записаний на повну тезку матері колишнього міністра юстиції Олени Лукаш.

Матір екс-міністерки-втікачки – Любов Василівна – пенсіонерка. Згідно з інформацією з Реєстру нерухомого майна, 7 соток землі та 800 квадратних метрів нерухомості у провулку Реута, 8 на Любов Лукаш записали у червні 2013-го.

 qhidquiqrkirhkmp

Будинок Лукаш. Фото "Слідство.інфо"

Охоронці навколишніх офісів і посольств підтвердили не на камеру, що будинок справді в активі родини екс-міністра. Кажуть, Олену Лукаш бачили тут неодноразово.

На вулиці Панфіловців, по суті, центральній магістралі Царського села, найбільше нерухомості на ній – у власності родини одіозного Олександра Шепелєва.

Він – колишній народний депутат "Блоку Юлії Тимошенко", згодом – "Партії регіонів", пізніше – позафракційний.

Будинок Шепелєва. Фото "Слідство.інфо"

З 2013-го Шепелєв перебуває у міжнародному розшуку за підозрою у розкраданні мільйонів гривень рефінансування НБУ.

Востаннє Шепелєва спіймали в Росії. За даними ЗМІ, під вартою він пробуде щонайменше до вересня.

Його дружині, яка теж пройшла через суд за підозрою у співучасті з чоловіком, і сину Михайлу належать будівлі з номерами 16, 39а, 27, 25, 23, 37, 35, 33, 31 і 29а.

Будинок №31 Шепелєва. Чи то церква, чи то театр.  Фото "Слідство.інфо" 

Особливо вирізняється будинок №31. Напівготовий, він нагадує одночасно церкву і пафосний офісний центр. За документами це – житлова площа.

Уся нерухомість родини екс-нардепа нині під арештом. Але тут є люди. Ймовірно, це прислуга і охорона, які підтримують порядок на випадок повернення господаря.

За кількасот метрів звідси – будинок з номером 30. За свій невеличкий вік він вже встиг обрости власною історією. У 2011-му його, разом з двома земельними ділянками, придбав запорожець Павло Сапко. В Реєстрі вказано – майно купувалося в кредит, взятий у Міжнародного інвестиційного банку Петра Порошенка. Вірогідно, з виплатами не склалося – з березня 2014-го власником нерухомості став сам банк.

В процесі зйомки з території будинку виїхав чорний "Мерседес", за кермом якого сиділа екс-нардеп Людмила Супрун. На території журналісти помітили інше авто, яке, за їхньою інформацією, належить чоловікові Супрун.

Павла Сапка вдалося знайти у соцмережі "Одноклассники". У друзях – два десятки людей. Серед родичів – та сама Людмила Супрун з тегом "дочка".

До "президентської" ділянки і будинку його бізнесового і політичного соратника Ігоря Кононенка звідси – рукою  подати.

А це вже вулиця Редутна, фактично – околиця Царського села.

Трохи більше шести соток під номером 60 тут належать бізнесмену і лідеру партії "5.10" Геннадію Балашову. Нині тут триває будівництво – зводять елітний 8-квартирний будинок. Але жити тут бізнесмен-політик тут не збирається. Майбутня новобудова – інвестиційний проект, про який Балашов детально розповів на своєму ж сайті.

Багатоповерховий будинок навпроти – на Редутній, 47 - теж на фінальній стадії зведення. Його власником, згідно з інформацією з Реєстру, є Євген Шаломєєв. 4 ділянки – під будівлею і поруч, а також сам будинок площею 1 770 квадратних метрів він не купував – отримав за договорами дарування наприкінці 2014-го.

Особа з таким же ім’ям, прізвищем та по-батькові є відомим київським бізнесменом. У 2000-х Шаломєєв був депутатом Київради від блоку Віталія Кличка "Пора-ПРП".

Недалеко від будівництв Шаломєєва і Балашова, вже на Старонаводницькій, височіє будинок нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Рабіновича. Цієї інформації немає в Реєстрі. Але саме цю адресу Рабінович вказав місцем прописки, коли реєструвався як співвласник своєї фірми ТОВ "Медіа Строй".

Фото "Слідство.інфо"

Землю під цим палацом Київрада ще у 2007-му виділила Олексію Костусєву – колишньому меру Одеси. Щоправда, в рішенні київських депутатів йдеться про вулицю Редутну, 19-А. Адреси з літерою "А" тут немає. Але в тому, що це будинок саме колишнього одеського градоначальника, нас остаточно переконали поодинокі "корінні" місцеві мешканці. Подібним запитанням вони вже не дивуються.

 

 Будинок Костусєва. Фото "Слідство.інфо"

pravda.com.ua


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Покупка СК «Орион плюс» башкирской компанией «Стройблоктехнология» является сюжетом со многими переменными, в которых могут быть задействова…
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте