Віктор Пінчук опинився в епіцентрі корупційного скандалу

Віктор Пінчук опинився в епіцентрі корупційного скандалу

Віктор Пінчук опинився в епіцентрі корупційного скандалу

Штучне обмеження експорту металобрухту, на якому наполягає електросталеплавний комплекс «Інтерпайп Сталь» українського олігарха Віктора Пінчука, може призвести до монополізації ринку та корупції. Про це заявила Урядовий уповноважений з антикорупційної політики Тетяна Чорновіл.

За словами Тетяни Чорновіл, подібні заяви керівництва компанії, яка належить зятю екс-Президента Кучми Віктору Пінчуку, в разі їх реалізації, можуть спровокувати незаконні зловживання в металургійному комплексі і не сприятимуть нормальним ринковим відносинам у цій галузі.

Нагадаємо, що компанія «Інтерпайп Сталь» звернулась з листом до Міністерства економічного розвитку та торгівлі з пропозицією тимчасово обмежити експорт металобрухту до рівня 11,2% від об‘єму внутрішнього ринку.

Віктор Пінчук наголошує, що враховуючи скорочення заготівлі лому в Україні, його електросталеплавне підприємство змушене вести боротьбу за виживання, адже експортери металу не зменшили апетитів.

Водночас, авторитетні економісти, які погодились на коментар за умови анонімності відзначають, що, насправді, прикриваючись невтішними економічними показниками держави, український олігарх Віктор Пінчук вирішив стати металургійним королем України. Адже, якщо Мінекономрозвитку і торгівлі погодиться на його пропозицію, дрібніші підприємства галузі залишаться без сировини. А це неминуче призведе до їх банкрутства.

Частково цей тезис підтверджують і в Українській асоціації вторинних металів, яка дізнавшись про сумнівну пропозицію Пінчука тут же висловила ноту протесту. В своєму листі Міністерству «УАВтормет» наголошує, що «не бачить доцільності обмеження експорту, адже це може призвести до загострення інтересів металургів та ломозбірників».

ГлавПост 


Теги статьи: Виктор Пинчук

Статьи по теме:

Состояние Ахметова оценили в $11,5 млрд, а его партнер стал самым богатым нардепом
У Одессы появился новый «смотрящий» от Шефира и синагоги – Вадим Мороховский
Связанные с Пинчуком компании добровольно вернули две лицензии на добычу газа и нефти
"Свои уже считают предателем". Почему партия Порошенко близка к развалу
Ахметов объединит деньгами