Як Маркевич виставив Коломойського "дурнем"

Як Маркевич виставив Коломойського "дурнем"

Як Маркевич виставив Коломойського "дурнем"

11 августа 2015 г.

Михаил Журенков

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич вирішив піти у відставку посеред сезону, не дивлячись на те, що його контракт з клубом розрахований ще на два роки. Такий крок зашкодить Коломойському не тільки у спортивному, але і в політичному плані

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич - людина далеко не дурна. Він ще у міжсезоння "зливав" інформацію у ЗМІ про необхідність підсилення, переговорах з Коломойським, важкий сезон "Дніпра". Одним словом - перекладав вину за сьогоднішні невдачі команди (5 очок після 4 турів) на власника Ігоря Коломойського. Маркевич знав, що у наступному сезоні буде біда. Особливо після того, як з футболістам не дали преміальних за вихід у фінал Ліги Європи. Він відчував атмосферу в команді, з якої лідери хочуть втекти, а деякі, як Коноплянка - вже пішли. 

Сьогодні Маркевич зробив Коломойському "шах". Він вирішив подати у відставку.

"Я зі Стеценком (гендиректор "Дніпра") переговорив годину тому, щоб ми вирішили це питання. Поки я тільки сповістив його. Як буде далі, я поки не знаю. Але я попросив, щоб ми припинили співпрацю", - каже Маркевич у ЗМІ.

Логічно, що цю відставку у "Дніпрі" мають відкласти щонайменше до зимової перерви. Вони не можуть зробити інакше на старті сезону, бо це нелогічно - тренера немає ким замінити і Маркевич це знає. Хоча, в команді Коломойського може бути все. Але те, що ця інформація потрапила у ЗМІ, підтверджує лише один меседж до суспільства: У всьому винен не я, а Коломойський". Перед цим була прес-конференція після матчу з "Динамо", на якій Маркевич пожалівся, що футболісти вимагають збільшити зарплату або відпустити.

"Як я можу керувати командою, якщо футболісти кажуть, що хочуть піти? Відкрито заявляють: "Або піднімайте нам зарплату, або відпустіть". Ну і з ким далі працювати? Мені теж йти?", - казав він.

Тренер "Дніпра" має свою міні-армію журналістів, до яких, по старій дружбі, звертається, коли потрібно запустити якусь інформацію в інформполе. Так було у часи, коли він покидав "Металіст" і Курченко не виділяв гроші.

Але зараз інформація про відставку Маркевича зашкодить Коломойському, котрий дійсно влаштував справжній розпродаж "Дніпра", не стільки у спортивному, скільки у політичному плані.

Попереду місцеві вибори. Нардепа Бориса Філатова, який є близьким до олігарха, ловили телекамери телеканалу Коломойського "2+2" під час матчу УПЛ з "Динамо" (1:2). Коломойський, мабуть, як і Ахметов прагне використати бренд "Дніпра" у політичних цілях. Але, на відміну від донецького, олігарх дніпропетровський увійшов в режим жорсткої економії. А так не буває. За піар потрібно платити. 

Після "зливу" інформації про Маркевича у головах фанатів та суспільства надовго поселиться думка, що у Коломойського фінансові проблеми і він поганий менеджер. По рейтингах наближених до нього політиків це також може вдарити.

Маркевича, скоріше за все, не відпустять зараз, бо це самогубство для "Дніпра". Контракт тренера з клубом діятиме ще два роки. Але після цих подій ніхто не скаже у бік тренера жодного кривого слова, а от Коломойський справедливо стане цапом відбувайлом. 

А от майбутнім роботодавцям Маркевича слід дуже добре подумати, як убезпечити себе від інформаційних атак тренера, який, мабуть, сьогодні є єдиним в Україні, що вміє вести інформаційну війну за себе.

depo.ua


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте