Як помічники депутатів працюють на кілька фронтів одночасно

Як помічники депутатів працюють на кілька фронтів одночасно

Як помічники депутатів працюють на кілька фронтів одночасно

14 августа 2015 г.

Ксения Жукова

Низка помічників народних депутатів дають поради парламентарям з різних політичних таборів одночасно. На цей висновок наштовхнула відповідь апарату Верховної Ради на мій інформаційний запит.

У ньому сказано, що народний депутат з "Опозиційного блоку", колишній представник Януковича у парламенті, Юрій Мірошниченко, має одного і того ж помічника, який є ще у двох інших депутатів, один з них - з протилежного політичного табору - блоку Петра Порошенка (Віктор Король), а інший - також з опозиційного блоку Іван Мирний.

Апарат Верховної Ради інформує, що Макаров Володимир Сергійович є "однією і тією ж особою" і значиться помічником - консультантом відразу у 3-х (!!!) депутатів.

 eiqeeiqeeikukmp

Сам депутат Юрій Мірошниченко на запитання чому у нього такий самий помічник, як і в депутатів, зокрема, із провладної фракції, спочатку навіть не пригадав, що він взагалі має такого помічника. Більше того, перепитав, чи не переплутали його бува з іншим депутатом Мірошниченком.



Згодом після телефонної розмови він з’ясував, що помічник і справді його. Він розповів, що цей помічник "працював або продовжує працювати у Кабінеті Міністрів і готує документи". Депутат Мірошниченко подякував: "Добре, що ви сказали, ми ж не знаємо, до кого він ще прописаний".

Google справді згадує Макарова Володимира Сергійовича як працівника Кабміну, але ще в 90-і роки. Тоді Макаров увійшов у групу "З метою підтримання дійового зв’язку з постійними органами Верховної Ради України".

Є й інші подібні факти 

Апарат Верховної Ради підтвердив, що Ольга Ткаченко є "однією і тією ж особою у депутатів Олени Бойко та Артура Палатного".

Олена Бойко є депутаткою з фракції "Народний Фронт", а Артур Палатний - з "Блоку Петра Порошенка".



Також апарат парламенту інформує, що одна і та ж особа Едуард Тихомиров є помічником відразу двох депутатів з різних політичних таборів. Він консультує одночасно Сергія Валентирова з блоку Петра Порошенка та Олександра Пономарьова з групи "Воля народу". Про зв’язок цих двох депутатів також свідчить спільно розроблені законопроекти між ними, що можна побачити завдяки інструменту ЧЕСНО "Групи інтересів".



Також у Верховній Раді повідомили, що Алла Шевченко, донедавна консультувала одночасно колишнього свободівця Юрія Бублика і Сергія Кудлаєнка з БПП.

Як можуть одні і ті ж люди радити депутатам з фракцій - конкурентів? Виглядає як нонсенс. Можна припустити, що такі люди можуть мати або особисту вигоду, яку можливо отримують допомагаючи депутатам, а бо ж є особами - комунікаторами, які допомагають вести перемовини, наприклад, узгоджувати якісь важливі законопроекти між провладними і опозиційними силами.

Протилежність позицій фракцій не заважає депутатам співпрацювати та мати спільні інтереси.


Є випадки, коли одні і ті ж люди також допомагають депутатам з однієї фракції.

Як наприклад, депутати з блоку Петра Порошенка: Микола Томенко та Олексій Мушак мають спільного помічника Андрія Неліпу. Микола Томенко пояснив це тим, що "це дуже відомий громадський діяч в галузі екології і рибальства, а зараз завершуємо рибальське законодавство"

- Радить відразу двом? (журналіст)

- Так, допомагає двом - це ж не забороняється

Вікіпедія інформує, що Андрій Неліпа - рибалка- любитель. Любитель і одночасно редактор газети "Риболовний Вісник".

Загалом, аналітики руху "Чесно" знайшли 42 помічники, які мають однакові ПІБ, але працюють з різними народними депутатами. 

Завдяки тиску громадськості та журналістів вперше в історії українського парламенту лише цього року оприлюднений список помічників народних депутатів.

Завдяки цьому з’явилася можливість простежити, чи є родичі, партнери по бізнесу помічниками депутатів.

Але і досі не оприлюднені біографії та кваліфікація помічників, щоб з’ясувати, хто саме

радить депутатам.

Відсутність такої інформації ускладнює журналістам та громадськості доступ до інформації про те, хто насправді є помічниками у депутатів. А виборці досі не можуть зрозуміти, до кого ж їм звертатися для вирішення проблем

Сергій АНДРУШКО

 


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте