Син за батька: представник регіоналів розвалює справи проти прокурорів, олігархів та переслідувачів Майдану

Син за батька: представник регіоналів розвалює справи проти прокурорів, олігархів та переслідувачів Майдану

Син за батька: представник регіоналів розвалює справи проти прокурорів, олігархів та переслідувачів Майдану

09 сентября 2015 г.

Надежда Сорокина

Син депутата, батько якого є народним депутатом з групи Хомутинніка, розвалив справу проти цього олігарха, а зараз очолює відділ по боротьбі з корупцією у Генпрокуратурі.

Саботажем і розвалом кримінальних справ, заведених проти представників репресивної системи Януковича, олігархів Хомутинніка і Палиці, а також представників Генеральної прокуратури займається син одіозного екс-регіонала, батько якого зараз належить до депутатської фракції Хомутинніка. Про це ІНФОРМАТОРу повідомили конфіденційні джерела в прокуратурі.

Отже, до системи, яка зараз повинна була б люструвати злочинців при владі, належить молодий мажор – Ничипоренко Олексій Валентинович 30.09.1986 р.н. 2008 року він закінчив юридичний факультет КНУ ім. Т.Г. Шевченка. У 2011 р. одружився з Ничипоренко Ганною (23.01.1986 р.н.), яка керує фірмою, що робить ремонти “під ключ”. Від спільного шлюбу мають двох хлопчиків. 27.05.2013 р. придбав дорогий автомобіль “VW Toureg”, вартістю 420 тис. грн. Інформація про легальність отриманих доходів для купівлі квартири та автомобіля відсутні.

В період захоплення влади бандформуванням Януковича, Олексія Ничипоренка залучають до злочинної системи. Так, після навчання Олексія Валентиновича Ничипоренка працевлаштували до прокуратури. З 27 років він зайняв впливову посаду начальника відділу слідчого управління прокуратури м. Києва, яку обіймав під час Революції Гідності. Однак, після зміни влади його не торкнулася люстрація, навіть навпаки пішов на підвищення: з літа 2014 р. він вже заступник начальника відділу процесуального керівництва прокуратури м. Києва.

Упродовж 2014 р. і по травень 2015 р. він був безпосередньо відповідальний за розслідування ряду кримінальних проваджень за фактами репресій проти активістів Майдану. Зокрема – розслідував резонансні факти незаконного притягнення учасників “Автомайдану” до адмінвідповідальності співробітниками ДАІ та суддями у м. Києві. До його функціональних обов’язків входило керівництво прокурорами у кримінальному провадженні. Ініціативи під час розслідування не проявляв.

На початку 2015 р. О.В. Ничипоренко курував розслідування кримінального провадження за корупційним скандалом, фігурантами якого були народний депутат, співголова депутатської групи “Партія “Відродження” – Хомутиннік Віталій Юрійович та на той час губернатор Одещини Ігор Петрович Палиця. Розслідування даної справи так і не завершилось, однак, саме за це Ничипоренко пішов на підвищення.

19.05.2015 р. Ничипоренка О.В. призначили начальником відділу з розслідувань злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України. Відтак, останні корупційні справи у Генпрокуратурі курує саме він, вірніше – розвалює їх.

Щоб зрозуміти чому цьому персонажу довірили такі гучні справи потрібно розглянути його родинні зв’язки. Виявляється, Олексій Ничипоренко належить до відомої династії бандформування “партія регіонів”, представники якої попри революцію та війну залишились при владі і навіть посилили свій вплив.

Так, батько Олексія Валентиновича, Ничипоренко Валентин Миколайович, – член депутатської групи “Партія “Відродження” (до цього – група “Економічний розвиток”), раніше яскравий представник “партії регіонів”. Разом зі своїми однопартійцями, Ничипоренко В.М. 16 січня 2014 р. голосував за диктаторські закони Януковича. До цього голосував за усі злочинні “закони”, які протягували регіонали. Водночас, не прийшов на засідання, на якому голосували за декриміналізацію статей, за якими судили Юлію Тимошенко, і саботував закон “Про очищення влади”. Неодноразово був помічений у кнопкодавстві, зокрема – 14.01.2015 р.
Ничипоренко Валентин eiqtiqhdiqexkmpВатні настрої В. Ничипоренка прослідковувались давно. Так, ще у 2000-х роках він був керівником і співвласником підприємства “сільськогосподарське ТОВ “Росія” (код 30945026, Кіровоградська обл.), зі складу засновників якого вийшов тільки недавно.

Як бачимо, батько Олексія перефарбувався, надягнув вишивану сорочку, і цілком гармонійно вписався у нову систему режиму Порошенка

Відтак, як ми бачимо, призначення новою владою Олексія Ничипоренка розслідувати резонансні злочини проти активістів Майдану є корупційним, адже він як член клану регіоналів не зацікавлений у об’єктивності висвітлення подій і притягнення свого батька та бандформування, до якого той належить, до відповідальності. Так само незаконно Ничипоренка призначили розслідувати скандальну справу корупційної переписки про хабарі на Одеській митниці між олігархами Хомутинніком і Палицею. Батько Ничипоренка входить до депутатської групи Хомутинніка, а тому не міг об’єктивно розслідувати цю резонансну справу.

Не викликає довіри і призначення його на нову посаду – розслідувати злочини серед працівників Генпрокуратури. Як на попередніх посадах, так і на останній, він розвалював усі резонансні справи і всіляко їх саботував.

Отже, як ми бачимо, призначення Олексія Ничипоренка на впливові посади у прокуратурі відбулися ще з літа минулого року. Він не підпав під люстрацію, і навіть навпаки – йому призначали очолювати розслідування резонансних справ, які він згодом розвалював. Відтак, нинішньому режиму Порошенка кандидатура, подібна до Ничипоренка, цілком вигідна, адже він не єдиний представник клану регіоналів, який залишається на впливовій посаді і не підлягає люстрації. Можна навіть сказати, що призначення його розслідувати резонансні справи та подальший саботаж ходу розслідування говорить про те, що влада цинічно реставрує владу регіоналів, але на чолі з новою партією та політсилою. Петро Порошенко як очільник країни, як і його оточення, не могли не знати, ким є представник клану Ничипоренків. А розвал ним кримінальних справ, як і його підвищення за це красномовно говорять про злагодженість дій влади і представника бандитського клану. На даному прикладі можна стверджувати, що сину доручили покривати злочини батька та його спільників.ничипоренко гугул

Варто зауважити, що коли на діяльність Олексія Ничипоренка звернули увагу активісти та юристи, Генпрокуратура на чолі з паном Шокіним старанно підтерла усі “хвости”, пов’язані з їхнім підлеглим. Те ж саме відбулося і з численними сайтами – на них ретельно “вичистили” усю інформацію про цю особу. Відтак, можна стверджувати, що влада свідомо покриває діяльність цього персонажа, і усе це відбувається за згодою вищих представників країни. Відтак, очікувати від Порошенка та його оточення люстрації та покарання регіоналів нереально. Адже він доручає вести і розвалювати розслідування проти них синові одіозного регіонала.

Анастасія Чебрець 
для ІНФОРМАТОРа


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Предприниматель Алексей Сагал благодаря скупке предприятий, оставшихся от ушедших западных компаний, превращается в монополиста на рынке алю…
Компания «УГМК-Застройщик» может вложить 100 млрд. руб. в строительство объектов популярного курорта в Кемеровской области.…
Губернатор Липецкой области Игорь Артамонов собрался избираться на новый срок. Выходец из Сбербанка за последние шесть лет взял регион под п…
Структуры предпринимателя Виктора Вексельберга ведут переговоры с "Интер РАО" о продаже ПАО "Химпром", который олигарх взял под контроль на …
Еще не утихло эхо недавних коррупционных скандалов в Минобороны, а бывший замглавы ведомства Руслан Цаликов уже присмотрел себе новую хлебну…
Миллиардер Вайнштейн, приближенный к губернатору Текслеру, решил экономить на рабочих?…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте