Два депутати підставили свою фіндиректорку під 8 років тюрми за привласнене зерно Аграрного фонду

Два депутати підставили свою фіндиректорку під 8 років тюрми за привласнене зерно Аграрного фонду

Два депутати підставили свою фіндиректорку під 8 років тюрми за привласнене зерно Аграрного фонду

27 октября 2015 г.

Ксения Жукова

Фінансового директора ТОВ «Новомосковське» засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також стягнули з неї 4,31 млн грн. на користь Аграрного фонду. Про це свідчить вирокНовомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 8 жовтня.

Жінку засуджено за розтрату 6155 т зерна Аграрного фонду у квітні-жовтні 2011 р. Суд встановив, що фінансовий директор від імені ТОВ «Новомосковське» уклала із Фондом договір на переробку і зберігання пшениці. При цьому ані складів, ані млина фірма не має. Вона займається виготовленням хлібобулочних виробів.

ТОВ «Новомосковське» продало 2230 т отриманого зерна ПП «Обрій» по ціні 1800 грн за 1 тону, а решту – перемололо на млині ТОВ «Платінум Трейдінг», і потім перевозило по 5-6 мішків щодня і пекло з цього борошна хлібобулочні вироби. Суд зауважив, що фірма «Платінум Трейдінг» переробляла лише зерно ТОВ «Новомосковське», якому вона фактично належала.

Фінансовий директор ТОВ «Новомосковське» свою провину не визнала. Вона вказала, що виконувала вказівки засновників фірми. Однак суд не побачив доказів цього. Натомість він прийняв до уваги покази засновників.

Так, до 2010 року засновниками ТОВ «Новомосковське» були Олег Миронов і Андрій Таран. Після того як вони стали депутатом Дніпропетровської облради і депутатом Новомосковської райради відповідно, вони переписали свої частки на своїх дружин. У суді депутати заявили, що всіма фінансовими питаннями фірми займалася фінансовий директор, з ними щодо контрактів з Аграрним фондом не радилася. А дружина одного з депутатів взагалі заявила, що фактично роботою фірми вона не цікавилася.

Колишньому фінансовому директору рахується строк відбування покарання з 11 червня 2014 року, коли її було затримано.

Нинішнім засновником ТОВ «Платінум Трейдінг» є Вальдемар Миронов, засновницею ТОВ «Новомосковське» – Лариса Миронова, дружина Олега Миронова. Днями ЗМІ повідомили про інциденту парку у Дніпропетровську, де, за даними журналістів, Олег Миронов вистрілив у собаку і її власника.

З 2009 р. і до лютого 2011 р. директором ТОВ «Платінум Трейдінг» був Сергій Луценко, який з липня 2011р. по вересень 2012 р. очолював Регіональне відділення Аграрного фонду в Дніпропетровській області.

Зауважимо, що у 2013 році госпсуд Дніпропетровської області стягнув з ТОВ «Новомосковське» на користь Аграрного фонду 7,14 млн грн. збитків. Однак суд не прийняв це рішення у якості доказу, бо воно «належним чином не завірено».

http://nashigroshi.org/


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте