ГПУ зливає санкції. Іванющенко – перший

ГПУ зливає санкції. Іванющенко – перший

ГПУ зливає санкції. Іванющенко – перший

13 декабря 2014 г.

Евгений Дятлов

Ми не раз попереджали Генерального прокурора Ярему, що міжнародні санкції з поплічників Януковича будуть зняті, якщо ГПУ не розслідуватиме фінансових корупційних злочинів Януковича та його друзів.

Нам казали, що складно докази зібрати і Європейці, які чекають на оголошення про підозру, вимагають забагато.
Ми збирали всі публічно доступні докази і оформлювали їх заявами про злочин з кваліфікацією можливих статей кримінального кодексу та з усіма додатками, які підтверджують кожен факт.
Зокрема, ми направили в ГПУ заяви про злочин щодо 5 осіб з санкційного списку – В.Захарченко, А.Клюєва, О. Януковича, О. Єфремова, Ю. Іванющенко. (Ще 2 місяці тому ми були приголомшені, що ГПУ не спромоглася навіть порушити кримінальне провадження щодо Іванющенка, в якого тільки у Швейцарії арештовано 32 мільйони доларів та 72 мільйони франків)!

Більш того, за нашою інформацією, ГПУ надавала офіційну відповідь тому ж Іванющенко, що стосовно нього жодних проваджень не ведеться. Вочевидь, адвокати "Юри Єнакієвсього" той не забарилися показати в суді у Люксембурзі.

В ГПУ ми направили цілих три заяви про злочин щодо діянь Іванющенка та пов’язаних з ним компаній:
1. Щодо тендерних спекуляцій на ДП "Антрацит"
2. Щодо дерибану пов’язаними з Іванющенко компаніями Кіотських грошей
3. Щодо махінації на підконтрольному Іванющенко ринку "7-й кілометр"
Думаєте, ГПУ в порядку пріоритетності для держави і на виконання закону відразу зареєструвала кримінальне провадження і почала розслідування? Та де там! У відповіді від 24 листопада 2014 року на нашу першу заяву в ГПУ нам повідомили, що направили нашу заяву для вивчення...в прокуратуру Луганської області!
Хто знає, де взагалі знаходиться прокуратура Луганської області? Може в Луганську? Може, відразу в ЛНР відправити нашу заяву для "вивчення"?
Це лише один з прикладів "оперативної професійної роботи" Генпрокуратури та особисто Яреми "в рамках закону".
Нам не раз казали, що ми втручаємося у таємницю слідства.
Ми вимагали, щоб нас допитали, і приходили на допити з флешкою і текстом допиту, щоб спростити роботу слідства ГПУ.
Ми благали ГПУ допитати усіх журналістів, які розслідували фінансові злочини Сім"ї. Нам обіцяли, журналістів запрошували, але їх покази кудись зникали в невідомість...
Ми неодноразово радили створити слідчі групи для розслідування фінансових злочинів, куди залучити податківців та бухгалтерів, а натомість справи перекидалися від одного слідчого – іншому, унеможливлюючи професійність та цілісність розслідування.
Водночас, прокурор Ярема публічно звітував про арештовані у Швейцарії та Австрії активи – арештовані не ним, а європейцями, як подарунок Україні, як шанс розслідувати незаконне походження цих активів.

Прокурор Ярема свою баздіяльність прикривав санкціями ЄС, які ми кров’ю та життям вибили з Європи на Євромайдані. Ще прокурор Ярема та його відомство має дві універсальні причини на всі випадки життя, якими можна обгрунтувати бездіяльність:
• поганий Кримінально-процесуальнй кодекс
• поганий Печерський суд

А ще, з’явилася, третя причина – новий закон "Про прокуратуру", який ніби-то знімає всю відповідальність в ГПУ за слідство. Не важливо, що норма, яка забирає в прокуратури слідство, ще не вступила в дію.

Схаменіться! Це останнє попередження!
За 2-3 тижні Україна не лише втратить можливість повернути арештовані в Європі активи, але й осоромиться на весь світ тим, що не здатна розслідувати злочини, де крадуть мільярдами. А пани в санкційному списку ЄС вийдуть героями та жертвами політичних переслідувань.

25 листопада 2014 року Європейським судом справедливості в Люксембурзі, де Янукович, Портнов та решта оскаржують санкції ЄС, було прийняте стратегічно важливе рішення. Суд вирішив зняти санкції ЄС проти Іранської компанії Safa Nicu Sepahan Co, щодо якої в 2011 році були накладені аналогічні санкції, як щодо Януковичів. Причина зняття санкцій – недостатьо доказів, які би підтверджували якій неправомірні дії компанії. Але найважливіше, суд зобов’язує ЄС відшкодувати Іранській компанії завданих збитків на суму 50,000 доларів. Компанія вимагала відшкодувати 10 мільйонів доларів, в першу чергу, за надання шкоди репутації.
Саме про це рішення, яке створила прецедент, має пам’ятати зараз пан Ярема разом з Аваковим та Наливайченко – якщо терміново в ЄС не будуть надані докази (хоча би факт повідомлення про підозру) фінансових злочинів Януковичів, санкції будуть не лише зняті, а ми з вами ще відшкодовуватимемо цим прекрасним особам типу Іванющенка, Азарова, Портнова та інших моральну шкоду та компенсуватимемо збитки, завдані їх репутації.

blogs.pravda.com.ua

 


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте