Касько привласнив державні квартири, але це НАШ корупціонер, йому можна - Чорновол

Касько привласнив державні квартири, але це НАШ корупціонер, йому можна - Чорновол

Касько привласнив державні квартири, але це НАШ корупціонер, йому можна - Чорновол

23 ноября 2015 г.

Ольга Филимонова

Зараз відбувається нічим не прикрите лобіювання Віталія Каська на посаду антикорупційного прокурора. Йому створений образ героя- антикорупціонера. Однак варто легенько поцікавитися декларацією Каська, то стає очевидним, що це звичайнісінький "діамантовий прокурор".

А тепер виключно факти, підкріплені документами.

На засіданні комісії з відбору антикорупційного прокурора кандидат Віталій Касько зізнався, що отримав квартиру, яку вказав в декларації (площею 155 кв. метрів), як... службову від генпрокуратури. Вже один цей факт свідчить, що Касько скористався посадою та зв’язками для власного збагачення за державний кошт. Хіба це нормально, коли платники податків скидаються на королівські умови проживання для своїх слуг в центрі столиці. Хіба не це обурює борців з діамантовими прокурорами? Зауважу, що в момент отримання цієї службової квартири в 2008 році її ціна на ринку була 400 тисяч доларів.

Однак це ще не фініш. Виявилось що неодружений, бездітний Касько за час роботи в генпрокуратурі України отримав, як службові та приватизував...дві квартири. Звісно не в рамках закону, а через фальсифікації документів посадовими особами генпрокуратури. Тобто мова йде про вчинення злочину задля власного збагачення за державний кошт, себто корупцію, від особи, що претендує на посаду антикорупційного генпрокурора.

Першу квартиру від генпрокуратури Касько отримав в 2002 року. І хоча прокурори стоять на черзі десятки років. молодий спеціаліст, що був переведений в Київ зі Львова отримав квартиру через 2 місяця після влаштування на посаду. Ця квартира, 49 метрів кв., що знаходиться поблизу центру, була згодом приватизована і оформлена на матір Каська, яка проживає у власній 3 кімнатній квартирі у Львові.

 eiqrkitxiqkxkmp





Після помаранчевої революції Касько пішов з органів прокуратури в приватну практику, повернувся в часи злочинного уряду Януковича і скоро отримав ще одну квартиру.

Було це так: в новобудові "Печерський Квартал" забудовник передав генпрокуратурі 2 квартири. Це в принципі така собі різновидність дачі хабаря. Забудовники, щоб не мати проблем з генпрокуратурою під час будівництва "відкупаються" квартирами, які ставляться на баланс, як службові і таким чином відбувається легалізація хабаря. Так, в 2008 році генпрокуратурі було передано дві квартири в ЖК "Печерський квартал" N95 і N103.



Одна з них N95 була зразу оформлена на Каська – посадовця генпрокуратури. Це, до речі, може свідчити про те, хто від генпрокуратури міг домовлятися про хабар з забудовником.

Також треба зауважити, що згадані в документі родичі Каська на той момент проживали у власних квартирах у Львові.



В кінці 2010 Касько звільнився з генпрокуратури однак "злочинна влада" залишила йому розкішну квартиру (Чого б це?).

Після Майдану Касько не лише не повернув державну власність, а зміг приватизувати її. Приватизацію квартири для Каська на той момент, партнера приватної юридичної фірми "Арцінгер", організував заступник генпрокурора Махніцького – Банчук.

Так в декларації Каська виникло приватне помешкання – 155 кв.метрів.



Проте це також не фініш. Через кілька днів після приватизації Касько повернуся на роботу в генпрокуратуру в якості заступника генпрокурора. Його відповідальність- повернення активів Януковича. Однак перші місяці роботи Касько себе присвячува ремонту та вмеблюванню квартири. Нагадаю, що тоді в Україні була катастрофічна ситуація – сепаратизм. А сепаратисти фінансувалися за рахунок вкрадених активів Януковича і джерела їх фінансування мусив перекрити саме Касько. А як, якщо він займався ремонтом квартири?

Взагалі, за час роботи його в генпрокуратурі жодних успіхів в сфері повернення активів не відбулося хоча Касько працював при всіх трьох генпрокурорах після Майдану. Зате він також встиг підтягнути будівництво приватного будинку в селі Нові Петрівці біля "Міжгір’я" Януковича.



До речі, щасливим власником будинку і земельної ділянки Касько знов таки став не завдяки коштам заробленим в приватній практиці, а схоже, що тут мова також йде про хабар. Адже трьохповерховий недобудований будинок з’явився у Каська в 2009 році на підставі договору дарування. В цей час Касько обіймав офіційну посаду в генпрокуратурі.



Тобто покращення житлових умов відбувалося у Каська виключно в періоди, коли він обіймав офіційну посаду в генпрокуратурі.

Так чим Касько відрізняється від "діамантових прокурорів" окрім того, що цинічно створив собі імідж героя антикорупцінера? Нічим!

До речі, викладені вище факти не можуть не знати наші авторитетні перевіряльники декларацій посадовців – Лещенко, Шабунін, Соболев тощо. Чому ж вони мовчать і продовжують піарити шахрая? Невже не гідно визнати помилку? Чому знов таки мені доводиться оприлюднювати ПРАВДУ і тим самим викликати на себе вогонь та потоки бруду від так званої "авторитетної громадскості"?

Проте я все-таки потерплю несправедливе обливання брудом, але спитаю цю "громадскість", перефразуючи відомий вислів Рузвельта про "нашого сукіного сина". Так що, шановні антикорупціонери, ваша гідність, чесність, об’єктивність та патріотизм полягає в тому, щоб антикорупційним прокурором був корупціонер, тільки тому, що це ВАШ корупціонер?

Все, крапка, можете обливати.

Тільки, я все -таки відкрию над собою парасольку – зауважу, що цей блог написаний людиною, що відмовилася від державної квартири, яку мені надавали згідно закону про МВС, як вдові загиблого під Іловайськом добровольця.

А ще, шановні читачі, зверніть увагу, як будуть замовчуватися в ЗМІ подані мною факти та документи. Прогнозую, корупція претендента на посаду антикорупційного прокурора, виявиться неактуальною і не цікавою для власників масмедіа. Він і далі буде героїчно "блищати" в численних публікаціях. Проте не все те – золото, що блищить, особливо у наших ЗМІ,

УП


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте