Human Rights Watch: Росія застосовує в Сирії сім типів касетних бомб

Human Rights Watch: Росія застосовує в Сирії сім типів касетних бомб

Human Rights Watch: Росія застосовує в Сирії сім типів касетних бомб

21 декабря 2015 г.

Коба Джаурия

Правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила Росію і Сирію в застосуванні касетних боєприпасів та встановила їх походження та різновиди.

Згідно докладу, опублікованому співробітниками Human Rights Watch, під час операції у Сирії урядові війська й російські підрозділи щонайменше 20 разів застосовували касетні боєприпаси. В результаті цих ударів постраждали 35 мирних жителів - п’ять жінок і 17 дітей, десятки отримали поранення. Дві атаки припали на табір біженців, одна - на школу в передмісті Дамаска, передає РБК.

Правозахисники стверджують, що змогли встановити, що застосовувані в Сирії касетні бомби були виготовлені в СРСР і Росії. Згідно з доповіддю, за допомогою аналізу фото- і відеоматеріалів та інтерв’ю з місцевими жителями Human Rights Watch змогла визначити сім типів касетних боєприпасів, які використовувалися в сирійських провінціях Алеппо, Хама та Ідліб.

При цьому наголошується, що за цими ударами може стояти тільки урядова армія Сирії або російські ВКС, оскільки опозиційні решиму Асада групи не використовують авіацію.

Також правозахисники зафіксували випадок застосування ракети 9M55K, яка була запущена з бази на північ від міста Хама, в контрольованому сирійськими військами районі. У доповіді наголошується, що всі нещодавні удари з використанням касетних бомб були зафіксовані на територіях, контрольованих опозицією.

Крім того, в документі йдеться, що деякі типи касетних бомб були зафіксовані в Сирії тільки після початку російської операції.

Нагадаємо, міжднародна правозахисна організація Human Rights Watch у своїй доповіді від 25 жовтня запідозрила Російську Федерацію в порушенні міжнародних норм ведення війни в Сирії.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав "газетною качкою" доповідь про порушення норм ведення війни, які російські війська допускають в Сирії.

http://nv.ua/


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте