Куратором Вінницької області від Саакашвілі став Катеринчук

Куратором Вінницької області від Саакашвілі став Катеринчук

Куратором Вінницької області від Саакашвілі став Катеринчук

Читач написав на сайт: Приїзд Міхеїла Саакашвілі у політичне міжсезоння викликав неабиякий ажіотаж – Будинок офіцерів ледь вмістив понад 1000 вінничан та приїжджих, які прийшли на презентацію у Вінниці «Руху За Очищення».
 

Читач написав на сайт:

Пересічні громадяни очікували почути перелік першочергових заходів для подолання корупції. Обізнані у політичній ситуації – заклики про формування нової політичної сили, яка ці гасла реалізує. Охочі до сенсацій журналісти – звинувачення влади у корупції та заклики до негайних дій.

Певною мірою, все це було. І – негайно відображено на вінницьких інформаційних ресурсах (бажаючі знайти детальну інформацію, як у режимі “онлайн”, так і у форматі аналітики, такі відомості обов’язково знайдуть). Але не зовні сенсаційні заяви визначали основну тематичну лінію заходу.

Уважні спостерігачі обов’язково знайдуть деякі неприховані факти, які виставлятимуть форум у дещо іншому руслі, ніж від нього очікували.

Саакашвілі приїхав не сам. А з народними депутатами Чумаком і Лещенком, обидва – з фракції “Блоку Петра Порошенка”. Саме ці нардепи виступали перед самим Саакашвілі. Одним з головних об’єктів уваги присутніх ЗМІ був перший ряд залу, в який організатори форуму ввічливо просили вінничан не займати місця, аргументували що цей ряд залишили для «команди Саакашвілі». І саме поява когось з відомих вінничан в складі «команди Саакашвілі» дала б відповідь на головне питання останніх днів вінницького політикуму – кого Міхеїл Ніколозович бачить керівником майбутнього партійного осередку Вінницької області. І екс-президент Грузії зміг здивувати вінницькі ЗМІ таким вибором.

 eiqeuikdidzrkmp

Факт перший – київський куратор Руху за очищення

Сподівання деяких місцевих “політиків”, що вдасться “підім’яти” під себе ще не створену партійну організацію екс-президента Грузії – провалилися. Проект відкритий для активістів, але закритий для “політичних заробітчан”. Звідси – істеричні дописи у соціальних мережах, на кшталт, “мене не помітили!”. Виявилось, що команда Саакашвілі в цілому сформована. На форумі був присутній лідер Європейської партії України Микола Катеринчук. Зрештою поява Катеринчука на форумі Саакашвілі, якого посадили в перший ряд поруч з хедлайнером «Руху за Очищення» Віктором Чумаком, розставила крапки на «і» стосовно активності його вінницького партійного осередку останнім часом. У Вінниці вже тиждень збирають підписи за відставку уряду Яценюка з наметів «Європейської партії». На площі перед Будинком офіцерів в день проведення форуму стояло теж два намети – один намет власне самого «Руху за Очищення», другий «Європейської партії». В обох наметах активісти збирали підписи за відставку Яценюка. І звісно це не самодіяльність, а з огляду на сам форум – погоджена позиція двох політиків. Якщо брати до уваги політичний досвід всіх топових українських політичних партій такі однозначні рухи віп-політиків вказують на так зване кураторство над областю в особі Катеринчука, який декілька разів обирався до Верховної Ради від Вінницької області. До того ж ще після першого Антикорупційного форуму в Києві такі поважні видання як «BBC-Україна» та «Українська правда» наголошувала, що свою партію Саакашвілі планує будувати на основі «Європейської партії».

http://www.bbc.com/ukrainian/politics/2015/12/151223_saakashvili_forum_vc

http://www.pravda.com.ua/articles/2015/12/21/7093229/

Голова обласного осередку партії Саакашвілі

Єдиним з відомих вінничан, хто був в першому ряду «команди Саакашвілі» вінницькі журналісти ідентифікували радника вінницького губернатора, політтехнолога Миколу Філонова – на фото сидить між нардепом Віктором Чумаком та Миколою Катеринчуком. Його ж одразу й «записали» в майбутні керівники партійного осередку Саакашвілі у Вінниці. На сьогодні про нього відомо, що в 2102 році він балотувався до Верховної Ради, був засновником декількох медіапроектів, а на останніх місцевих виборах 2015 року був одним з керівників обласного виборчого штабу «Блока Петра Порошенка».

Отже, судячи з чіткої організації заходу у Вінниці, ключових фігур, які були там присутні «Рух За Очищення» – жодним чином не “аматорство”, яке бажають бачити ті, хто завів на нього декілька десятків жінок похилого віку (щоб рекламувати самого себе?). Це – черговий, і дуже вдалий проект саме тієї команди, яка без зайвого галасу видаляє з влади корупційні елементи. Насамперед – з уряду Яценюка. Говорити про такі речі публічно не прийнято. Але усі розуміють, що така робота ведеться.

Акценти Саакашвілі

На чому акцентував увагу потенційних прихильників у сфері боротьби з корупцією Саакашвілі? На тому самому уряду, який має підтримку у колах як “Батьківщини”, так “Радикальної партії Олега Ляшка”. Це, знову ж таки, посилює позиції президентської фракції у Вінниці, але послаблює місцевих політиків, які за квотами отримали посади в обласній рад та облдержадміністрації.

Висновки з цих фактів.

  1. Саакашвілі буде створювати партію і претендувати на лідерство;
  2. Базою для цієї партії на Вінниччині стануть незаплямовані молоді активісти та політики, адже нікого з чиновників, вічних перебіжчиків та поплічників кожної нової партії влади в авангарді форуму помічено не було;
  3. Вінницьких “вічних опозиціонерів” від процесу уже усунуто і не буде допущено ніколи.

Процес починається. І на його шляху можливі будь-які несподіванки. Проте перший крок зроблено.

Автор: громадський діяч Олександр Молдован

20minut.ua


Теги статьи: Михаил СаакашвилиКатеринчук НиколайВинница

Статьи по теме:

Неизвестная толпа разгромила офис партии Саакашвили
«Моя смерть будет считаться победой Путина». Саакашвили написал статью для американского издания
CNN показал тревожные кадры из палаты Саакашвили
Мультинационалные аферы Сергея Янчукова: как бизнесмен-мошенник успел наследить в Украине, и в России
«Засланный казачок» Сергей Янчуков