Журналісти спростували версію Калетніків щодо законності отримання 70 мільйонів і виведення їх закордон

Журналісти спростували версію Калетніків щодо законності отримання 70 мільйонів і виведення їх закордон

Журналісти спростували версію Калетніків щодо законності отримання 70 мільйонів і виведення їх закордон

22 декабря 2014 г.

Олег Крапивин

Батько екс-голови Державної митної служби Ігоря Калєтніка колишній народний депутат Григорій Калетнік стверджує, що його син задекларував подаровану ним квартиру, яка у подальшому була продана, тому звинувачення у незаконному отриманні майже 70 млн грн. є безпідставними.

Та журналіст програми «Схеми» Олена Логінова слова Калетніка не підтверджує.

Ігор Калєтнік у 2013 році задекларував подарунки на 68,81 млн грн. Вже після Майдану прокуратура почала розслідування за фактом незаконного збагачення Калєтніком. Прокурори перевіряють законність отримання ним вказаної суми, яку Калєтнік особисто вніс на свій рахунок, а потім перерахував на закордонний рахунок своєї дочки.

За колишнього головного митника заступився його батько. Григорій Калетнік заявив, що у 2013 році він подарував сину квартиру, яку той в тому ж році продав. При цьому, стверджує Калетнік, у декларацію його син цей дохід вписав двічі, адже «декларант зобов’язаний двічі показувати суму, якщо він отриманий дарунок продав».

Та, за даними журналіста, квартира залишилася у родині Калетніків: її просто переоформили один на одного у родинному колі і зрештою залишили у власності сім’ї.

Так, у 2003 році Григорій Калетнік отримав депутатську квартиру на вул. Срібнокільській. Потім він виміняв її на квартиру на вул. Володимирській, 49-А з доплатою за 20 кв м.

У 2013 році Григорій Калетнік подарував квартиру своєму синові. Той у свою чергу передав право власності на нерухомість Ганні Чернезі з м. Гайсин (Вінницька обл.), яка передарувала квартиру Миколі Харченку, син якого Віталій є чоловіком Олени Харченко, сестри Ігоря Калєтніка.

Таким чином, «квартиру вони не продали, а передарували один одному і залишили в родині», підсумовує журналіст.

При цьому автор додає, що зараз ринкова ціна квартири становить не більше 13 млн грн. І навіть якщо внести її у декларацію двічі, все одно це менше від суми (68,81 млн грн.), яку Ігор Калєтнік вписав у графі «подарунки».

Чи був це спосіб легалізувати гроші з невідомим походженням, має розібратися прокуратура. Як саме могла виглядати схема легалізації, припустив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін: «…Він чорний нал поклав в банк і перевів на рахунок свій і дочки закордон. А потім, розуміючи, що спалився, бо гроші ж пройшли через рахунки офіційно, намагався їх легалізувати, вписавши в декларацію».

Ігор Калєтнік у 2010-2012 роках був головою Державної митної служби, а з кінця 2012-го – першим віце-спікером Верховної Ради від Компартії. Його батько Григорій Калетнік і двоюрідна сестра Оксана Калетник були народними депутатами від Партії регіонів та Компартії відповідно.

Наприкінці лютого цього року Ігор Калєтнік виїхав з України. На початку грудня він був оголошений у розшук. Проти нього проводиться розслідування за фактом фальсифікації підрахунку голосів при ухваленні так званих «диктаторських законів» 16 січня, а також незаконного збачагення на суму майже 70 млн грн.

nashigroshi.org

 


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
Структуры Минэкономики Азербайджана объявили результаты тендера на получение консалтинговых услуг почти на 1,6 миллиона манатов (примерно 87…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте