Провал Турчинова

Провал Турчинова

Провал Турчинова

25 декабря 2014 г.

Надежда Сорокина

Сьогодні нас ледь не виключили з фракції Блок Петра Порошенка, пише у себе на блозі народний депутат Сергій Лещенко.

Нас – це депутатів, які не голосували за закон про посилення повноважень Ради національної безпеки і оборони.

Скажу відверто – досі на фракції ніколи не було розмови в таких тонах, як це сталося сьогодні.

Я не голосував за закон про розширення повноважень РНБОУ з таких причин:

1. Я проти створення посад і повноважень під людину. Я був проти Міністерства інформаційної політики – так само я проти наділення Олександра Турчинова особливими повноваженнями як секретаря РНБОУ. Це – технічна посада, за якою тобі належить організація роботи колегіального органу. Друзі, досить вигадувати під кожного нового керівника нові органи і нові повноваження. Чим тоді ми відрізняємося від Януковича? При чому, вводячи в законодавче поле нові функції для секретаря РНБОУ, ми закладаємо їх набагато років наперед. Якщо сьогодні вони перебуватимуть у руках Турчинова, то де гарантії, що через декілька років ці надзвичайні повноваження не отримає людина, яка своєю рукою голосувала за диктаторські закони 16 січня?

2. Я проти способів комунікації з колегами по коаліції у виконанні лідерів фракції «Народний фронт», які часом змагаються зверхності. Та різниця в 50 тисяч голосів, з якою «Народний фронт» випередив Блок Порошенка на виборах, не дає їм морального права вважати, що вони є «надлюдьми» вищої касти, а всі їхні ініціативи є дороговказом для решти парламенту. Аби домогтися своєї цілі, «Народний фронт» має розмовляти з фракціями, приходити на засідання до партнерів по коаліції, переконувати аргументами, а не шантажем. Гасло «Парламент – не місце для дискусій» давайте залишимо нашим сусідам-агресорам. І не треба казати, що закон про РНБОУ – це ініціатива президента. Будь-хто обізнаний у політиці знає, що закон є вимогою Турчинова перед призначенням на посаду.

3. Аргументи Тетяни Чорновіл про те, що ми не голосували через бажання «пропіаритися», я вважаю несерйозними. Жодного коментарю на жодному телеканалі я не давав – а сказати мені є що, повірте.

4. Сумно читати твердження колег по фракції про намір покарати «парламентських неофітів», які не голосували за розширення повноважень РНБОУ. Наша відмінність від досвідченіших колег у тому, що ми щиро та відкрито натиснули кнопку «утрималися» (я, Добродомов, Заліщук, Климпуш-Цинцадзе, Лаврик, Найєм і Томенко). Тоді як половина групи УДАР просто не голосувала за це рішення, вийнявши картки, і вони висвітилися в системі як «відсутні» – хоча були в парламенті.

Зверніть увагу, хто не голосував за закон з числа старожилів: Пинзеник, Чумак, Агафонова, Продан, Юринець, Різаненко, Пацкан, Новак. Це не абстрактні «неофіти», а люди з ім’ям. І не голосували вони абсолютно свідомо – тому що так само вважають неприйнятною цю спробу зламати всіх через коліно.

5. Також дивно чути реакцію деяких колег по фракції щодо нашої «некомандної гри» – при тому, що велика частина колег не читали ні законопроект про РНБОУ, ні поправки, які вони дружно провалювали – просто не зважаючи на ціну рішень, які вони ухвалюють. Фракція БПП вирішила підтримати закон у понеділок ввечері, фізично навіть не бачивши в очі порівняльну таблицю до другого читання, бо вона з’явилася пізніше. Додам також, що у БПП не затверджено положення про фракцію, яке регулювало би партійну дисципліну та фіксувало обов’язки депутатів щодо голосування.

6. А тепер по-суті. Особисто я вважаю неприйнятною передбачену законопроектом спробу завести під вплив секретаря РНБОУ абсолютно нові та, сподіваюся, незалежні органи, що тільки створюються в Україні – Національне антикорупційне бюро та Нацагенство з питань протидії корупції. Тим більше, якщо ці повноваження потраплять у підпорядкування висуванця «Народного фронту» – політичної сили, яка має аж надто багато нарікань щодо наявності в її рядах осіб, причетних до корупції.

Саме тому мною і ще групою народних депутатів підготовлено поправки до закону, які передбачають видалення з тексту законопроекту повноважень РНБОУ (вважай – секретаря) з «координації та контролю діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції».

Сьогодні Рада дружно провалила аналогічну поправку. У підсумку – 223 голоси «за» і провалено весь закон. Шкода.

Але часи, коли можна було керувати депутатами підкупом, шантажем та гучними голосовими командами, залишилися в минулому. Пора це уже зрозуміти. Усім.

УКРОП

 


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
Структуры Минэкономики Азербайджана объявили результаты тендера на получение консалтинговых услуг почти на 1,6 миллиона манатов (примерно 87…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте