Латвийская дочка "Привата" стала на тропу войны с отмыванием денег

Латвийская дочка "Привата" стала на тропу войны с отмыванием денег

Латвийская дочка "Привата" стала на тропу войны с отмыванием денег

11 октября 2016 г.

Сергей Варченко

AS «PrivatBank» (Латвія) посилить боротьбу з легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом, йдеться в заяві фінустанови, пише FinBalance.

 

«За запобігання легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, і контроль відповідності діяльності банку надалі буде відповідати новий член правління Сандійс Вецтевс, який має понад 12 років досвіду в цій галузі.

С. Вецтевс є заступником голови Комітету контролю за відповідністю діяльності і членом Контрольної комітету Асоціації комерційних банків Латвії. Він є сертифікованим фахівцем з боротьби з відмиванням грошей (сертифікат CAMS), а також членом міжнародної асоціації по боротьбі з відмиванням грошей (ACAMS)», - йдеться в прес-релізі банку.

Нагадаємо, в травні повідомлялося, що латвійський PrivatBank уклав угоду про припинення правового спору з фінрегулятором країни - Комісією ринку фінансів і капіталу. Перед цим комісія призначила банку штраф у розмірі 2,16 млн євро, а також прийняла рішення про відсторонення від посади топ-менеджерів кредитної установи - глави банку Олександра Трубакова і члена правління Івети Керпена.

До таких результатів призвела перевірка угод банку за 2012 - 2014 роки, багато з яких були названі підозрілими. Латвійські ЗМІ стверджують, що в т.ч. через латвійський PrivatBank могли проходити вкрадені в трьох молдавських банках 1 млрд євро.


PrivatBank спробував оскаржити це рішення, проте пізніше передумав. Банк зобов`язується повністю виконати у визначені регулятором терміни всі його вимоги, в числі яких модернізації системи внутрішнього контролю щодо запобігання відмиванню грошей. Кредитна установа вже виплатило штраф і відкликала правління.

Разом з тим, у серпні стало відомо, що центробанк Італіії закриває місцеве відділення латвійського AS PrivatBank, який контролює український Приватбанк, після перевірки, в ході якої регулятор виявив порушення "антивідмивного" законодавства.

Латвійська «дочка» Приватбанку так прокоментувала тоді цю інформацію:

«Ніхто в Італії грошей не відмивав. 5 серпня 2016 року філія AS PrivatBank в Італії отримала від Банку Італії повідомлення про початок адміністративної процедури щодо філії в Італії у зв`язку з ймовірними порушеннями правил ідентифікації клієнтів і банківського законодавства. Очікується, що процедура буде завершена протягом 90 днів з дати отримання такого повідомлення.

Повідомлення, крім усього іншого, містить тимчасову заборону на здійснення нових операцій італійським філією до завершення адміністративної процедури.

AS PrivatBank уважно вивчає всі висновки і рекомендації Банку Італії щодо операцій італійської філії та проводить власний аналіз кожного питання, на який вказав Банк Італії, і буде надавати відповідну інформацію клієнтам італійської філії та іншим контрагентам», - констатувалося в повідомленні.
При цьому за даними банку, йшлося не про відмивання, а про ідентифікацію клієнтів, зокрема, нерезидентів, якими є українські заробітчани.

 

oligarh


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Покупка СК «Орион плюс» башкирской компанией «Стройблоктехнология» является сюжетом со многими переменными, в которых могут быть задействова…
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте