Неустановленные нардепы получили 50% акций компании Арбузова

Неустановленные нардепы получили 50% акций компании Арбузова

Неустановленные нардепы получили 50% акций компании Арбузова

18 октября 2016 г.

Коба Джаурия

Згідно з даними Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), на які посилається Солом’янський райсуд м. Києва в своїй ухвалі від 04 липня 2016 року, «невстановлені особи з числа народних депутатів» (цитата) відповідно до угод від 15.09.2015 стали бенефіціарними власниками 50% акцій компанії QUICKPACE LIMITED, ще одна фізособа – громадянин Росії – отримала у власність такий же пакет 50%.

 

Об этом сообщает Finbalance.

Як уточнюється в документі, QUICKPACE LIMITED фігурувала в переліку компаній-нерезидентів, бенефіціарним власником яких був екс-глава НБУ та віце-прем’єр (слід розуміти, йдеться про Сергія Арбузова, - ред.), і на банківські рахунки та рахунки в цінних паперах яких у липні 2014 року судом було накладено арешт. Як писав Finbalance, раніше в Генпрокуратурі теж наводили дані, що компанія QUICKPACE LIMITED була підконтрольною С. Арбузову і що в т.ч. на її рахунок в латвійському AS "PrivatBank" накладено арешт.

До слова, судова ухвала від 04.07.2016 стосується резонансного кримінального провадження №52015000000000002, досудове слідство по якому здійснює НАБУ, щодо зловживань службових осіб «Укргазвидобування» в 2014-2015 рр., народних депутатів, вищого керівництва держави тощо, по якому проходить екс-нардеп Олександр Онищенко.

«Учасники злочинної організації продовжують вчинювати злочин, передбачений ч. 3 ст. 209 КК України, шляхом легалізації коштів, отриманих від злочинної діяльності, через оформлення угод, зокрема від 15.09.2015 року, щодо придбання підприємством-нерезидентом FASTILO TRADING LTD (Кіпр) акцій та активів компанії-нерезидента EVERMORE PROPERTY HOLDINGS LTD (Британські Віргінські острови) за 29,6 млн. дол., відчуження компанією-нерезидентом PRONTOSERVUS LIMITED (Кіпр) на користь EVERMORE PROPERTY HOLDINGS LTD (Британські Віргінські острови) акцій компанії QUICKPACE LIMITED (Кіпр) та розподілом акцій EVERMORE PROPERTY HOLDINGS LTD між компаніями-нерезидентами FASTILO TRADING LTD (Кіпр) та DORCHESTER INTERNATIONAL INC (Невіс, Вест Індія), документи про що було виявлено та вилучені документи під час проведення обшуку за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 27б.

В ході огляду вилучених документів було встановлено, що з квітня 2015 року контроль над компанією-нерезидентом QUICKPACE LIMITED та доступ до її активів отримали невстановлені особи з числа народних депутатів України та громадянин Російської Федерації», - зазначається в ухвалі суду від 04.07.2016.
Нагадаємо, в травні глава НАБУ Артем Ситник під час парламентських слухань заявляв, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники НАБУ виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем`єра Сергія Арбузова.

"Ми проводили обшук у приміщенні, яке було назване як приймальня народного депутата і знайшли документи і схеми, які свідчать про те, що почався реалізовуватися намір виведення 150 мільйонів доларів, арештованих, які входять у 1,5 млрд, про які вже згадував міністр юстиції, і які заблоковані у вигляді частково грошових коштів і частково облігацій внутрішнього займу на одній з фірм, яка підконтрольна колишньому посадовцю Арбузову", – сказав він.
У зв`язку з цим Ситник закликав суддів, які отримують заяву про виведення цих коштів з-під арешту з обґрунтуванням, що ця офшорна компанія більше не належить Арбузову, не робити цього: "Я закликаю не приймати рішень, які потім закінчаться кримінальним правопорушенням цих суддів", – сказав керівник НАБУ, якого цитувала «Українська правда».

 

У липні під час виступу у Верховній Раді генпрокурор Юрій Луценко наводив дані, що згадана Fastilo Trading Ltd в квітні 2013 року уповноважила Олександра Онищенка бути довіреною особою, а в лютому 2016 року придбала частку Онищенка в статутному капталі ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма "ХАС", ТОВ "Карпатнадраінвест" (фігурують в справі про Укргазвидобування). При цьому ще в липні 2011 року Онищенко передав на зберігання номінальному інвестору громадянці Греції Короліду акції Fastilo Trading Ltd.

Нагадаємо, в держбюджеті-2016 заплановані надходження до держбюджету від спецкофіскації на рівні 7,7 млрд грн. При цьому в Кабміні (зокрема, в Мінфіні) висловлювали сумнів, що відповідні ресурси вдасться отримати в поточному році. В урядовому проекті держбюджету на 2017 рік передбачені надходження від спецконфіскації на рівні 10,1 млрд грн.

 

oligarh


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте