Рядовой помощник нардепа арендует лес по доллару за гектар

Рядовой помощник нардепа арендует лес по доллару за гектар

Рядовой помощник нардепа арендует лес по доллару за гектар

24 ноября 2016 г.

Олег Крапивин

Суд відмовився визнати недійсним договір користування лісовою ділянкою площею 6,6 га на території Старосілецького лісництва на території с. Квітневе у Коростишівському районі Житомирської області. Про це свідчить постанова Київського апеляційного госпсуду від 15 листопада, пишуть Наші гроші.

 

У лютому цього року Житормирська ОДА погодила виділення 6,6 га лісу у користування строком на 49 років Валерію Вариводі, який є помічником народного депутата від «Народного фронту» Павла Дзюблика. 09.03.2016 Варивода і Дочірнє підприємство «Коростишівський лісгосп АПК» уклали відповідний договір.

Згодом заступник прокурора Житомирської області звернувся до суду з вимогою скасувати розпорядження ОДА і повернути державі лісову ділянку.

Суди перших двох інстанцій у задоволенні позову прокуратурі відмовили.

У своїх поясненнях прокурори посилалися на те, що розпоряджатися вказаною ділянкою мала право обласна рада, а не ОДА. Суди зазначили, що ДП «Коростишівський лісгосп АПК» справді підпорядковується облраді. Однак остання не здійснила держреєстрацію права комунальної власності за ці лісові землі. А в таких випадках землею розпоряджається облдержадміністрація.

Поза тим прокуратура також вказувала на неправомірне визначення орендної плати. Так, відповідно до договору, Варивода за користування лісовою ділянкою сплачує плату в гривневому еквіваленті з розрахунку 1 долар США за 1 га лісу за рік по курсу НБУ.

Суд зазначив, що рішення про встановлення розміру плати має прийняти Житомирська обласна рада. Але поки вона цього не зробила, сторони погодилися на таку оплату.

 

У 2015 році Валерій Варивода балотувався в мери Коростишева, однак посів третє місце. У 2014-му він став кандидатом в народні депутати по округу №66. Там же балотувався і Павло Дзюбик, який у результаті переміг. Варивода посів четверте місце, пропустивши вперед «регіонала» Віталія Журавського і сина екс-спікера Володимира Литвина Івана.

Дзюбик у 2010 році був обраний депутатом Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина». А у квітні 2014-го в.о. президента Олександр Турчинов призначив його головою Черняхівської районної державної адміністрації.

 

oligarh


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
Собянин и его команда словно бы решили, находясь при власти, распродать как можно больше. Сейчас вихри наживы взвились вокруг государственно…
Кто помогает Владиславу Свиблову скупать за бесценок активы уходящих из России иностранных компаний?…
Покупка финской доли в ТРК "Жемчужная плаза" компанией Central Properties показала, что их связи в Москве, "Газпроме" и "Татнефти" оказались…
Стали известны новые схемы пополнения бюджета Фонда Ахмата Кадырова для нужд "СВО".…
Бывший владелец ООО «Руми» Алексей Макеенков мог иметь отношение к сомнительным банкротствам и предполагаемому «распилу» денег по госконтрак…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте