Средства клиента "Авангарда" арестованы из-за отмывания доходов

Средства клиента "Авангарда" арестованы из-за отмывания доходов

Средства клиента "Авангарда" арестованы из-за отмывания доходов

25 ноября 2016 г.

Коба Джаурия

Печерський райсуд м. Києва задовольнив клопотання слідчого Головного слідчого управління Нацполіції та в рамках кримінального провадження №12016000000000054 наклав арешт на кошти, які знаходяться на рахунку ТОВ "Фінансова компанія "Фінанс Експерт" (ЄРДПОУ 39637380) №26503000261001, відкритому в банку «Авангард».

 

08 листопада Печерський райсуд м. Києва задовольнив клопотання слідчого Головного слідчого управління Нацполіції та в рамках кримінального провадження №12016000000000054 наклав арешт на кошти, які знаходяться на рахунку ТОВ "Фінансова компанія "Фінанс Експерт" (ЄРДПОУ 39637380) №26503000261001, відкритому в банку «Авангард» [цей банк контролює група ICU, співвласником якої до призначення главою НБУ була Валерія Гонтарева, - ред.], повідомляє Finbalance.

 

Згідно з відповідною ухвалою суду, досудове розслідування кримінального провадження №12016000000000054 від 29.02.2016 здійснюється за фактами фіктивного підприємництва (тобто створення або придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі) та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненого в особливо великому розмірі, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 («Фіктивне підприємництво»), ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом») Кримінального кодексу.

 

«Встановлено, що групою осіб з використанням підроблених реєстраційних документів створено та придбано понад 30 суб`єктів підприємницької діяльності - резидентів, з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає в отриманні необґрунтованого «податкового кредиту» від підприємств-імпортерів з метою мінімізації «податкового навантаження», а також виведення коштів, отриманих від останніх, на підставі безтоварних операцій у «тіньовий», тобто неконтрольований державою, обіг», - констатується в ухвалі суду.

 

Іншими ухвалами від 08 листопада в рамках цього ж кримінального провадження Печерський райсуд м. Києва надав слідчій групі тимчасовий доступ (з можливістю вилучення) до документів щодо відкриття та обслуговування розрахункового рахункого ТОВ "Лізингова компанія "Авто Сіті" №26504604068200, які знаходяться у володінні Укрсиббанку, а також рахунків ТОВ "Автотехнікс Україна", ТОВ "Крамор Стюарт Україна", ТОВ "Лізингова компанія "Авто Лайф", ТОВ "Лізингова компанія "Авто Сіті", ТОВ "Кепітал Інвест Груп", які знаходяться у володінні «Райффайзен Банку Аваль».

 

Довідково

 

Як писав Finbalance, 16 листопада Печерський райсу м. Києва задовольнив клопотання слідчих СБУ та наклав арешт на грошові кошти, які розміщені на банківському рахунку під №26503000250001, відкритому ТОВ «І-НВЕСТ» в ПАТ "Банк Авангард". Це було зроблено в рамках кримінального провадженні №22015101110000121 від 13.07.2015, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 205 («Фіктивне підприємництво»), ч. 1 ст. 358 («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів») Кримінального кодексу.

 


Нижче – цитата з ухвали суду:
«В ході досудового розслідування отримана інформація щодо протиправної діяльності групи осіб, які за попередньою змовою запровадили на території Київського регіону протиправну фінансову схему по незаконному переведенню безготівкових грошових коштів у готівку з метою виведення капіталів підприємств легального сектору економіки в тіньовий обіг з використанням фіктивних комерційних структур.

 

Згідно з отриманою інформацією до складу злочинної групи входять ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, які здійснюють оформлення незаконної фінансово-господарської документації та податкової звітності, в т.ч. з їх частковим підробленням, а також вносять до них завідомо неправдиві дані та відомості, здійснюють керівництво та особисто приймають участь у реєстрації на території м. Києва, на підставних осіб комерційних структур з ознаками «фіктивності», налагоджують на такі підприємства надходження безготівкових грошових коштів від вітчизняних суб`єктів господарювання, налагоджують взаємодію з посадовими особами банківських установ, в яких відкривають рахунки таких суб`єктів господарювання. В подальшому, шляхом здійснення низки незаконних фінансових оборудок, зазначені кошти переводяться у готівку та привласнюються як учасниками угруповання так і їх клієнтами.

 

Крім того, встановлено що вказаними особами використовуються з протиправною метою ряд підприємств в діяльності яких вбачаються ознаки фіктивності, зокрема, ТОВ «І-НВЕСТ» (ЄДРПОУ 36473568).

 

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що організаторами конвертаційного центру для своєї незаконної діяльності використовується рахунок ТОВ «І-НВЕСТ», відкритий в ПАТ "Банк Авангард" під № 26503000250001».

 

politrada


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте