Брехати, покриваючи соратників Януковича. Ще один привід зняти Ярему з посади

Брехати, покриваючи соратників Януковича. Ще один привід зняти Ярему з посади

Брехати, покриваючи соратників Януковича. Ще один привід зняти Ярему з посади

20 января 2015 г.

Евгений Дятлов

Знаю, що генпрокурор Віталій Ярема зараз терміново кинувся обходити фракції Верховної Ради. Зустрів близько 18 години у ліфті депутата із "Самопомочі". Питаю: "Куди їдеш?" Каже: "На фракцію, зараз у нас буде Ярема".

Такий він, український генпрокурор. На засідання антикорупційного комітету Верховної Ради він не прийшов. А, щойно на цьому комітеті ініціювали його відставку, одразу почав ходити по депутатах і "звітувати".

Я би на місці депутатів питав Ярему не лише про резонансні злочини. Бо це – колективна робота десятків прокурорів та слідчих, і в деяких справах є об’єктивні складнощі (наприклад, наскільки я знаю, Швейцарія не дає інформацію про арештовані рахунки українських можновладців, вимагаючи від України спочатку надати докази вчинених злочинів із застосуванням цих рахунків).

Я би питав Ярему про питання, які перебувають у виключній його компетенції.

А це – кадрова політика.

За цей напрямок у Яреми відповідає Анатолій Даниленко – заступник на прізвисько "Толя-Супермаркет", який встиг потрапити уже в декілька скандалів. Наприклад, щодо йогомасштабних володінь під Києвом. Я також писав про те, як Даниленко працював фіктивним радником міністра внутрішніх справ, тільки щоб отримати звання генерала. Але це жодним чином не вплинуло на бажання Яреми позбутися одіозного персонажу в своєму оточенні.

Але зараз – не про це. А про інше ганебне призначення Яреми. Я намагаюся з’ясувати, на підставі чого він поставив заступником начальника управління екс-керівника Сумської та Луганської митниць в часи Януковича на прізвище Володимир Орлов.

Люди, які обізнані з діяльністю цього діяча, хапаються за голову від кадрового вибору. "Донецький" Орлов після перемоги Януковича потрапив під загальноукраїнську програму інкубування земляків "єнакіївського злодюги" на посади. У 2010 році Орлов став першим заступником Сумської митниці, потім очолював Сумську та Луганські митниці.

Ось він на цій фотографії в генеральських погонах сидить у кріслі керівника Сумської митниці.

 eiqrhiqqdidtkmp



Згідно з законом про очищення влади, Орлов має бути люстрований, бо більше року в період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року обіймав посади з цього переліку (підпункт 7 пункту 1 статті 3 закону):

керівника, заступника керівника територіального (регіонального) органупрокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та/або митну політику (це стосується Орлова) , податкової міліції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

І от я дочекався від Яреми відповіді, чому він не звільнив Орлова. Бо той начебто очолював регіональні митниці, коли ще не було створено Міністерство доходів та зборів, а була Державна митна служба. "Положення закону про очищення влади застосовуються виключно до осіб, що працювали в цьому міністерстві", – пише мені Ярема.

Це неправда – читайте ще раз закон! Люстрація поширюється на керівників територіальних осередків "центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та/або митну політику".

Там ніде не сказано, що ідеться саме про Мінздох.

Навпаки!

Згідно з указом президента від 12 травня 2011 року, саме "Державна митна служба України є центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи".





Кадрова політика Яреми викликає безліч нарікань. Але він вчинив оригінально. Замість того, аби стати на шлях виправлення, просто... прибрав з сайту Генпрокуратури розділ "Призначення". Тобто закрив доступ для громадян до кадрові рішення у структурі головного правоохоронного відомства, позбавивши всіх нас права на інформацію.

Дякую, пане Ярема, що ви мене вкотре переконали у правильності мого рішення підписатися під вашою відставкою.

blogs.pravda.com.ua


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте