Черкасский регионал-убийца Вадим Береза до сих пор на свободе!

Черкасский регионал-убийца Вадим Береза до сих пор на свободе!

Черкасский регионал-убийца Вадим Береза до сих пор на свободе!

23 января 2015 г.

Ольга Филимонова

Одному из организаторов "языкового майдана" Игорю Сычеву на Рождество пришло письмо из прокуратуры, в котором в очередной раз было отмечено, что никаких нарушений во время разгона языкового майдана 6 июля 2012 не существует. «Полсотни милиционеров вместе с "Титушками" 6 июля 2012 разбили вдребезги палаточный городок языкового майдана студентов на Соборной площади в Черкассах. Впервые в нашем городе мы увидели «титушек», тогда еще названия такой даже не существовало. Руководил процессом Вадим Береза. Тогда молодые люди под прикрытием милиции разломали и отнесли в помещение областной администрации палатки и личные вещи участников мирного собрания. Трех человек арестовали «просто так», мне «просто так» сломали руку.

 К тому времени все обращения в прокуратуру понятно были напрасными, тогда все отказы в возбуждении дела против «титушок», «ментов» и Березы я воспринимал нормально, ведь была диктатура в стране.  

 А сейчас? Кадры из зверского разгона мирного собрания облетели всю страну, все центральные телеканалы показали грубую бойню в Черкассах. И теперь при новой будто власти прокуратура говорит, что ничего как будто не произошло? Значит Пшонка сих пор из России руководит черкасской прокуратурой? Кого покрывает Юрий Шеремет? Березу, Дернового, Тулуба?»


Напомним, что никого ни из стражей порядка, ни с «титушок» за год новая власть так и не наказала. Известный организатор бригад «титушок» на Черкасщине Проценко А.А., более известный как «Сан Саныч», уже 6 месяцев находится в розыске, ведь правоохранительные органы дали достаточно времени ему на то, чтобы уладить все дела и отправиться в «бега». Объявленный в розыск "Сан Саныч" был через полгода после побега Януковича. Товарищ Проценко, одиозный регионал Береза В.А., вообще загадочным образом до сих пор не стал жителем Черкасской исправительной колонии №62. Кто-то очень влиятельный закрывает глаза на «деятельность» Березы. Хотя в милиции и прокуратуры есть целый перечень «хороших» дел Вадима Алексеевича: сбита насмерть человек, организация «хороводов титушок» (избиение Виктора Смалия, «Бийжидивська провокация» разбитый «языковой майдан», нападения на жителей Черкасс под-время Революции Достоинства), финансовые махинации в департаменте образования и т.д.

Черкаська «Свобода» вимагає поновлення слідства у справі скандального чиновника-регіонала

Керівник Черкаської обласної організації ВО “Свобода” Юрій Ботнар вимагає поновлення слідства у справі чиновника-“регіонала” Вадима Берези, що 1 червня вчинив ДТП, у якому загинула молода жінка.
“Гадаю, що саме на часі знову звернутися до прокуратури стосовно поновлення слідства, оскільки “закриття кримінальної справи у зв’язку із відсутністю складу злочину” – це абсурд. Є вбивство. Можливо, ненавмисне. Є автомобіль – знаряддя вбивства. Є водій автомобіля – Вадим Береза, про що свідчить відповідь з Черкаської прокуратури. Є Кримінальний кодекс України, у ст. 286 ч. 2 такі діяння караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Яка відсутність складу злочину?”, – обурюється Ботнар.
Він закликає громаду, інші політичні сили, чесних журналістів чинити спільний тиск на УМВС, прокуратуру, облдержадміністрацію, губернатора Сергія Тулуба та самого Вадима Березу визнати провину останнього та покарати згідно чинного законодавства

Нардеп Геращенко звернулась до черкаської міліції з проханням встановити особи провокаторів

Вже повідомлялось, що сьогодні кілька молодиків «тулубюгенду» влаштували провокації проти опозиції біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Черкасах. Поблизу у цей час активісти бачили поводиря «тулубюгенду», екс-чиновника Черкаської ОДА Вадима Березу. Кількох молодиків спортивної статури затримала міліція.
Ці події відбувались на очах депутатки парламенту від УДАРу Ірини Геращенко. Обранка сіла у міліцейський автобус і відбула у Соснівський райвідділ, щоб проконтролювати ситуацію.
Як згодом повідомила прес-служба ЧОО ПП «УДАР », народний депутат України Ірина Геращенко звернулась до Черкаської міліції із офіційною заявою, у якій просить встановити особи п’яти молодиків, що на площі ім. Т. Г. Шевченка зранку 06 грудня 1013 року організовували провокації і заважали місцевій громаді, влаштовували штовханину.
Координатором дій невідомих молодиків виступав колишній держслужбовець Вадим Береза, якого впізнали журналісти. Про інцидент Ірині Володимирівні повідомили під час прес-конференції. Після прибуття на місце події, народний депутат побачила, як молоді хлопці спортивної статури вступають у конфлікт з громадськістю, штовхають мирних представників місцевих організацій. Аби притягти винних осіб за порушення мирного порядку Ірина Геращенко звернулась до районного відділення міліції із заявою про встановлення правопорушників. Вона попросила також встановити роль Вадима Берези в організаціі провокації.

Береза займався підготовкою “тітушок”, а не освітою

22 грудня Департамент освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації оприлюднив перед представниками громадських організацій, результати перевірки діяльності одіозного черкаського регіонала Вадима Олексійовича Берези.  Мажор-чиновник якого пов’язують з організацією “тітушок”, “бийжидівською” провокацією, смертельним ДТП, співорганізацією розгону “мовного майдану” після отримання посади головного спеціаліста в Департаменті освіти, як виявилося фіктивно працював  та  отримував заробітну плату.
Директор Депертаменту освіти і науки Данилевський В.В. представив громадським організаціям “Правий Сектор Черкащини”, “Дзвін Черкащини” та “Воля ХХІ”, які раніше публічно звернулися з відповідним листом в Департамент, результати перевірки комісії діяльності Берези В.О. Згідно перевірки, Береза пропрацював головним спеціалістом відділу вищої, професійно-технічної освіти та фінансового забезпечення Департаменту з 2 липня по 29 листопада 2013 року, з яких місяць був у відпустках, які по часу збігаються з виборами у “проблемних” округах на Черкащині. Також перевірка встановила, що працівники Департаменту майже не бачили на робочому місці Березу, не знали чим він займається і ставили ці питання тодішньому директору Департаменту Г.Гаврилюк, через, що вона на нараді сказала, що Береза займається тим чим треба. Перевірка також встановила, що Береза, за весь час роботи, приходив три рази “на роботу” тільки щоб поставити підписи у відомостях. Також стало відомо, що Вадим Олексійович навіть не мав робочого місця в Департаменті, жодних доказів чи свідчень його роботи в Департаменті взагалі не існує. Підсумок перевірки звучить так: “Враховуючи означене комісія зробила висновок про наступне: – Робота Берези В.О. на посаді головного спеціаліста відділу … носить ознаки формальної, виконання  посадових обов’язків ним не здійснювалося, на робочому місці він не перебував (окрім кількох випадків нетривалий час) … За увесь час з 02.07. по 29.11.2013 Березі В.О. нараховувалась заробітна плата згідно посадового окладу.
Тож тепер черга за правоохоронними органами встановити, чому  і за що “людині Тулуба” виплачували зарплату, чому ніхто не контролював вищу освіту (в результаті вищезгаданої преревірки вищі навчальні заклади області надіслали листи в Департамент, в яких чітко зазначили, що Береза жодної роботи не вів). Як стверджують представники громадських організацій, які ініціювали перевірку діяльності Берези, тепер надійдуть відповідні звернення про злочин до прокуратури та УБОЗ. Слідство має встановити усю структуру працівників Департаменту освіти і науки, хто “кришував” цю схему з “роботою” Берези, хто закривав очі на те, що головний спеціаліст з вищої освіти області водить хороводи “тітушок” і отримує за це не тільки тіньові бонуси, а й легальну державну зарплату.

Черкаський регіонал Вадим Береза знову відзначився. Цього разу лайкою 

Працівник департаменту освіти Черкаської ОДА Вадим Береза, який раніше був заступником голови обласної організації Партії регіонів, у соціальній мережі вжив образливі слова щодо лауреата Шевченківської премії письменниці й нардепа від «УДАРу» Марії Матіос. Про це повідомили в Черкаській обласній організації партії «УДАР».
Коментар Берези стосувався виступу Матіос перед студентами Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Письменниця прочитала лекцію про гуманітарний простір України в контексті євроінтеграції.
? Це неприпустимо, коли держслужбовець, працівник департаменту освіти дозволяє собі такі публічні висловлювання у бік письменниці, знаної і відомої в Україні і світі, – заявив голова обласного осередку політичної партії «УДАР» Віталій Іляшенко. ? Ми вважаємо такі дії неприпустимим та вимагаємо публічного вибачення перед Марією Матіос. Ми вважаємо, що подібною поведінкою Береза ганьбить не лише себе і свою політичну силу ? ПР, ? але і Черкаський національний університет, в якому він здобув освіту і навіть отримав звання доцента.
«УДАР» звернувся до голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба з проханням провести виховну та роз’яснювальну роботу із своїм підлеглим і публічно від його імені вибачитися перед пані Матіос.
«Ми вдячні ректору університету пану Кузьмінському, який після довгих перемовин все ж сприяв в організації зустрічі Марії Василівни зі студентством. Хоча охочих поспілкуватись із письменницею було у рази більше, ніж могла вмістити у себе аудиторія, ми раді, що ця зустріч відбулася», ? зазначили в «УДАРі». І підкреслили, що ректор-регіонал подав приклад іншим онопартійцям, що є ініціативи і проекти, які стоять поза політикою і які варто підтримувати.
Нагадаємо, у травні нардепам від «УДАРу» Марії Матіос і Ірині Геращенко було відмовлено у зустрічі зі студентами національного університету.
Як відомо, молодий регіонал Вадим Береза є колишнім заступником головного регіонала Черкаської області Сергія Тулуба по партійній лінії, екс-керівником департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики облдержадміністрації. Він відомий в Черкасах через участь у смертельному ДТП внаслідок якого загинула жінка.
До речі, свого часу Вадима Березу спіймали у «Фейсбуці» на коментуванні власного ДТП, де він писав грубі відповіді екс-меру Черкас Сергію Одаричу. Пізніше в коментарі «Прочерку» регіонал запевняв, що то не він писав коментарі у 2Фейсбуці», а… невідомо хто.

У Черкасах регіонал на переході збив насмерть жінку – «УДАР»

Черкаська обласна організація політичної партії «УДАР Віталія Кличка» вимагає у голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба тимчасово відсторонити від займаної державної посади директора Департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики Черкаської ОДА Вадима Березу за підозрою у причетності до смертельного ДТП. Про це у вівторок, 4 червня, повідомляє прес-служба політсили.
«Днями у засобах масової інформації була поширена інформація про те, що 1 червня у ДТП в Черкасах, на перехресті вулиць Смілянська та Оборонна, загинула 32-річна Лариса Ткаченко. За неофіційною інформацією, за кермом був Вадим Береза, директор Департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики Черкаської ОДА, за сумісництвом – заступник голови обласної організації Партії Регіонів з питань молодіжної політики», – йдеться у повідомленні
На думку політсили, потрібно ретельно та об’єктивно перевірити всі факти цього ДТП та зробити все можливе для того, щоб правоохоронці та місцева влада не змогла приховати факти злочину.
Для цього «УДАР» підготував низку депутатських запитів у відповідні правоохоронні органи та медичні установи, а також проводить незалежне внутрішнє розслідування злочину, оскільки є інформація, що правоохоронні органи отримали чітку вказівку зверху «зам’яти» цю справу.
Також у політсилі запевнили, що це безпрецедентний випадок, коли чиновник підозрюється у скоєнні такого серйозного злочину і зазначили, що зараз Вадим Береза не коментує свою причетність до цього ДТП, так само замовчують інформацію і в ДАІ.
За даними місцевих ЗМІ, 31-річний пан Береза ??керував Hyundai Tucson. Збиту жінку поховали сьогодні, 4 червня. Жінка працювала в Центрі медстатистики. Також ЗМІ повідомляють, що, за словами очевидців ДТП, водій Hyundai був напідпитку.


ПРАВДА


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
Собянин и его команда словно бы решили, находясь при власти, распродать как можно больше. Сейчас вихри наживы взвились вокруг государственно…
Кто помогает Владиславу Свиблову скупать за бесценок активы уходящих из России иностранных компаний?…
Покупка финской доли в ТРК "Жемчужная плаза" компанией Central Properties показала, что их связи в Москве, "Газпроме" и "Татнефти" оказались…
Стали известны новые схемы пополнения бюджета Фонда Ахмата Кадырова для нужд "СВО".…
Бывший владелец ООО «Руми» Алексей Макеенков мог иметь отношение к сомнительным банкротствам и предполагаемому «распилу» денег по госконтрак…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте