Цивільного активіста заарештували за спробу закрити публічний будинок у Києві

Цивільного активіста заарештували за спробу закрити публічний будинок у Києві

Цивільного активіста заарештували за спробу закрити публічний будинок у Києві

Олега Шеремета затримано за ... виклик наряду міліції в публічний будинок.
"Вчора відвідав суд по ще одному політичному в’язню Олегу Шереметі. Хлопця затримали під час "операції" щодо закриття публічного будинку - ініціативна група шукає в газетах, на сайтах номери телефонів, продзвонювати, приїжджає на місце, робить фото-, відео-, та аудіопідтвердження, і відразу ж викликає наряд" - розповідає народний депутат Марк Гресь на своїй сторінці у Facebook.

"Але наряд приїхав того дня затримувати не жінок найдавнішої професії, а одного з учасників. Прокуратора пред’явила грабіж, а суд першої інстанції відправив у СІЗО. На суд другої інстанції, куди мене запросили активісти, Олега не привезли, суддя заявив що підсудний знаходитися в іншому суді.
Безумовно, за кілька хвилин до цього хлопці з ним говорили і він на місці. Атмосфера дуже давить: в очах молодняка нерозуміння "як суддя може брехати?", "Чому те, що погано, аморально і нелегально, для міліції об’єкт захисту і джерело доходу?" Почувши всі обставини я вирішив узяти його на поруки. І спробую зробити це на наступному засіданні, і всіма силами підключу до цього якомога більше журналістів, депутатів та активістів, щоб якомога швидше витягнути хлопця. Але питання в іншому, невже в Авакова і компанії така коротка пам’ять? Вони забули з чого почалася Революція Переваги? Вони забули Врадіївку, Запорожця, бунт під Києво-Святошинським судом після вироку Васильківським? Невже цим панам не страшно?» - Запитує Гресь.

mykyiv.com.ua


Теги статьи: Шеремет ОлегАрестАктивисты

Статьи по теме:

Следствие хочет ареста правозащитника Алексея Соколова за логотип Facebook
Московский суд оштрафовал экс-депутата за видео с нацистской символикой
Талибы изнасиловали афганскую активистку и угрожают опубликовать видео
Активисты призывают Генпрокуратуру проверить тексты Канье Уэста после его визита в Москву
«Контроль ЖКХ» Кургана пришел в суд за миллиардом «Чистого города», а Файзуллина просят изучить бездействие ГЖИ