Польського професора, який образив полонених «кіборгів», кинуть за грати (відео 18+)


Прокуратура польського міста Вроцлав проводить розслідування  щодо  доктора наук місцевого університету, професора Богуслава Пазя. Предметом розслідування став коментар польського професора в соціальній мережі Facebook до відеоролика, на якому проросійські сепаратисти знущаються над українськими військовими, які потрапили в полон в донецькому аеропорту, повідомляють Патріоти  України.

“Приємно, що бандерівська падаль так отримала по голові. Ну як тут не любити росіян? З цим непотребом, на жаль, так і треба чинити”, – написав Богуслав Пазь. Розслідування проводиться відповідно до ст. 256 і 257 Кримінального кодексу Польщі (заклики до ненависті до людей з цивільною ознакою або образа групи людей через їх національность), повідомила прес-секретар вроцлавського окружного прокурора Малгожата Клаус. Вона додала, що якщо суд визнає професора Вроцлавського університету винним за вказаними статтями, то йому загрожує покарання до трьох років позбавлення волі. 

У свою чергу, ректорат університету призупинив права Богуслава Пазя, як працівника вузу. Також вислів професора привернув увагу вроцлавської комісії з етики та дисциплінарного контролера. Нагадаємо, 26 січня в мережі з’явилося відео, на якому один з лідерів сепаратистів знущається над “кіборгами”, що потрапили в полон в донецькому аеропорту. На оприлюднених кадрах видно, як польовий командир сепаратистів Гіві знущається над полоненими українськими військовими.

 


patrioty.org.ua


Теги статьи: ПольшаПазь БогуславОскорбление

Статьи по теме:

В Польше ребенок в подгузнике пришёл на заправку, пока отец спал дома
В Польше предъявлены обвинения двум гражданам РФ, связанным с группой Вагнера
В Польше автобус съехал в кювет, есть пострадавшие
Польша смягчает ограничения на использование оружия пограничниками из-за роста угроз на границе с Беларусью
В Польше пенсионерка на глазах у людей выбросила в мусор 50 тысяч злотых