Штайнмаєр: Якщо Україна буде воювати, то остаточно втратить територію

Штайнмаєр: Якщо Україна буде воювати, то остаточно втратить територію

Штайнмаєр: Якщо Україна буде воювати, то остаточно втратить територію

04 февраля 2015 г.

Евгений Дятлов

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр вважає, що військове вирішення конфлікту на сході України призведе до втрати її територіальної цілісності, тож німецький міністр обіцяє зробити все, щоб ситуація не вийшла «з-під контролю».

Новину передає «Преса України».

 «З конфліктом на сході України питання війни та миру повернулося на континент. Люди бояться, і цей страх у зображеннях, які ми щодня отримуємо з східної України», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

За його словами, потрібно «діяти з розумом».

«Я бачу - це наш обов’язок зробити все, що в наших силах, для того, щоб цей конфлікт не повністю вийшов з-під контролю», - підкреслив Штайнмаєр.

Він також засудив зрив терористами зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Дипломат переконаний, що бойовики «ДНР» і «ЛНР» не мають підстав, щоб відмовлятися від Мінських домовленостей.

«Неймовірно важливо не діяти в вакуумі, особливо в таких складних конфліктах, як на сході України. На мій погляд, було б безвідповідально викидати узгоджену угоду за борт тільки тому, що реалізація не йде так, як ми її собі уявляли», - пояснив політик.

«Після всіх переживань, які ми пережили, я впевнений, що військового вирішення цього конфлікту не може бути - принаймні, якщо ви хочете зберегти територіальну цілісність України», - додав Штайнмаєр.

Нагадаємо, представники «ДНР» і «ЛНР» зірвали зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську, заявивши, що самопроголошені республіки не підписували 19 вересня 2014 року додаток до Мінського меморандуму, який визначає лінію розмежування на Донбасі.

Лідер терористичної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що так звана «Донецька народна республіка» не буде вести переговори Тристоронньої контактної групи у Мінську, доки Україна не призначить «офіційного представника», а не колишнього президента Леоніда Кучму.

У Адміністрації Президента України пояснили, що Леонід Кучма є офіційним представником України у мінській групі - відповідне розпорядження Глави держави розміщено на його офіційному сайті.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко наполягає на тому, що РФ, як сторона Мінських домовленостей, повинна офіційно відреагувати на зрив переговорів Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

uapress.info


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Покупка СК «Орион плюс» башкирской компанией «Стройблоктехнология» является сюжетом со многими переменными, в которых могут быть задействова…
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте