Ґрібаускайте розповіла, яку саме зброю її країна поставляє Україні

Ґрібаускайте розповіла, яку саме зброю її країна поставляє Україні

Ґрібаускайте розповіла, яку саме зброю її країна поставляє Україні

09 февраля 2015 г.

Олег Крапивин

Даля Ґрібаускайте, президент Литви розповіла, яку саме зброю її країна поставляє Україні. Про це вона заявила під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Про це повідомляє DW.

Відповідаючи на запитання журналістів, яку саме зброю Литва поставляє Україні, вона відповіла: "Оборонну".

"Ми надаємо всі кошти, необхідні Україні для того, щоб захищатися, однак у межах, доступних Литві", - додала вона.

На її думку "підтримка України сьогодні - всіма доступними засобами - це підтримка і допомога свободи і миру для кожного в Європі".

"Чому ми допомагаємо Україні всіма наявними засобами? Тому що на наших кордонах у Калінінграді ми також бачимо загрозу, ми щодня бачимо (військові - прим. Ред.) навчання. І ця загроза абсолютно реальна - ми відчуваємо її на власній шкурі. <...> Ми не можемо закликати країну не захищати себе, якщо вона зіткнулася з відкритою прямою війною на своїй території, спрямованої в тому числі проти її цивільного населення", - додала президент Литви.

Також вона зазначила, що Європа повинна залучатися до пошуку вирішення конфлікту на Донбасі.

"Якщо сьогодні ми не допоможемо Україні захистити свою територію і своїх людей, ми поставимо під загрозу не тільки Україну, а й нас самих", - переконана Ґрібаускайте.

Нагадаємо, 7 лютого на конференції з безпеки у Мюнхені президент Литви Даля Ґрібаускайте заявила, що Путін стає негативним лідером в Європі і у світі, бо вирішує деякі питання щодо тероризму.  

Нагадаємо, що 5 лютого Ангела Меркель та Франсуа Олланд з терміновим візитом прибули до Києва, де кілька годин за зачиненими дверима розмовляли з Петром Порошенком про врегулювання ситуації на сході України.

6 лютого лідери європейських країн провели зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про результати зустрічей у Києві та Москві відомо небагато. Зокрема повідомлялося, що домовленості про врегулювання конфлікту на сході України, досягнуті у вересні минулого року в Мінську, будуть доопрацьовані.

В свою чергу, вчора, 7 лютого, під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки Президент України Петро Порошенко заявив, що в будь-який момент готовий запровадити режим припинення вогню.

ipress.ua

 


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте