Уряд затвердив оборонне держзамовлення із рекордним бюджетом

Уряд затвердив оборонне держзамовлення із рекордним бюджетом

Уряд затвердив оборонне держзамовлення із рекордним бюджетом

09 февраля 2015 г.

Петр Погибин

Сьогодні уряд затвердив Державне оборонне замовлення на поточний рік.

Про це з посиланням на колишнього міністра оборони і екс-нардепа Анатолія Гриценка пише ZN.ua.

Як повідомили виданню джерела в Кабміні, документ був прийнятий на закритому засіданні уряду під грифом "Цілком таємно".

Дане замовлення є рекордним по бюджету за всю історію України. Сума замовлення в 6 разів перевищує минулорічні асигнування.

Але загальна сума замовлення може значно збільшитися після розробки Мінфіном механізму видачі державних гарантій підприємствам-учасникам оборонного замовлення.

На даний момент подібний механізм тільки розробляється.

Крім того, кабінетом міністрів прийнято рішення, що дозволяє оперативно приймати рішення про внесення змін до ДОЗ протягом декількох годин.

Держзамовлення орієнтовано на закупівлю бронетехніки у вітчизняних підприємств бронетанкової галузі, поставку вітчизняних систем високоточної зброї, засобів радіоелектронної боротьби.

До 15% коштів із загальної суми асигнувань буде спрямовано на закупівлю озброєнь за кордоном.

Крім того, в ДОЗ передбачається проведення низки науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок зі створення систем управління підрозділами збройних сил, а також засобів зв’язку.

На затвердження цього важливого документа Кабміну знадобилося 40 днів, про це на своїй сторінці в Facebook написав Анатолій Гриценко.

"Без цього документу жодне військове відомство не має права витрачати відповідні бюджетні кошти, не має права укладати з оборонними підприємствами договорів (контрактів) на виконання робіт. Відповідно, розробка, виготовлення й поставка техніки затримується - для всіх силових структур України: для армії, Нацгвардії, СБУ, прикордонників, розвідок", - пояснив Гриценко.

На думку політика, в умовах війни Державне оборонне замовлення мало бути затверджене урядом невідкладно, протягом доби після прийняття бюджету.

"Для цього проект потрібно готувати завчасно, паралельно із затвердженням державного бюджету. Тим більше, що потреби військ і можливості оборонки відомі", - зазначив Гриценко.


Инсайдер


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Азербайджанский магнат Анар Мамедов вложил миллионы долларов во франшизу сети ресторанов быстрого питания KFC в Великобритании, выяснило «Ра…
При вящем попустительстве губернатора Шумкова "Курганстальмост" продолжает плодить долгострои за миллиарды рублей.…
Под губернатором Ростовской области Василием Голубевым зашаталось тёплое насиженное кресло. Жители устали от бардака в регионе.…
ФНС засекретила бизнес племянницы Алишера Усманова: он может быть связан с оборонкой.…
На фоне колоссальных убытков стоимость акций АО «ЮГК» падает, а инвесторы, пришедшие на недавнем IPO, серьезно озадачены кризисом в компания…
Компания «Лукойл» в обмен на налоговые льготы пообещала решить проблему с зимней соляркой, однако в реальности ее нет. …
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте