Посаду заступника прокурора Одеської області може обійняти відомий своїми зловживаннями корупціонер

Посаду заступника прокурора Одеської області може обійняти відомий своїми зловживаннями корупціонер

Посаду заступника прокурора Одеської області може обійняти відомий своїми зловживаннями корупціонер

14 февраля 2015 г.

Петр Погибин

Про це на своїй сторінці у Facebook говорить Ігор Мосійчук.

Нардеп від Радикальної партії Олега Ляшко наводить вичерпну інформацію на підтвердження своїм словам.

Кос’яненко Олег Олександрович, в минулому прокурор Суворовського і Малинського районів міста Одеси, що наразі є одним із найбільш лобійованих кандидатів на пост заступника прокурора Одеської області – є добре відомими корупціонером і співучасником злочинів фінансового і кримінального характеру.

Його “заслуги” перед державою і законом важко “переоцінити”: грабування підприємств і громадян злочинними схемами, покривання злочинців, вимагання хабарів.

 

В період своєї роботи прокурором Суворовського району м. Одеси в 2001-2008 рр. активно заважав слідству у справі компанії “Алів”, котра сірими схемами по поверненню ПДВ виводила з бюджету України десятки мільйонів гривень. На той час Генеральна прокуратура України проводила серйозну перевірку порушень закону з боку прокуратури Суворовського району м. Одеси, проте завдяки тестю Олега Кос’яненко – Сергію Ківалову, слідство згорнули.

Після цього Кос’яненко стає прокурором вже іншого, Малинського, району м. Одеси, і перебуває на цій посаді до 2010 року. Там він починає наживатись на дрібних підприємцях шахрайською схемою: порушується кримінальна справа за фактом вигаданої крадіжки у громадян товарів народного споживання, цей товар зберігається на одному із районних складів, після чого видається ордер на обшук і знайдений товар вилучається, а потому незаконно реалізовується. І так десятки разів.

Ця нехитра схема дозволила Кос’яненко, разом із подільниками – співробітниками Одеського УБОЗу Бірюком і Целюком, накрасти і передати Артему Пшонці і Михайлу Бурову близько 3 млн.

“Передані Пшонці кошти дозволили Кос’яненко купити собі посаду прокурора Одеської області, на якій він перебував в 2010-2011 рр. Там він, за допомогою своєї помічниці – Ірини Ромашиної, нахабно вимагає у власників компанії ВАТ “Хелсі-Фудзі” хабар у розмірі 200 000 (!) долларів” – розповідає Мосійчук.

Ця історія набула резонансу і справа опинилась на столі у тодішнього генпрокурора Пшонки, який спершу хотів покарати Кос’яненко і вилучити його з системи. Проте із-за заступництва того ж таки Сергія Ківалова – лишив й відправив “на заслання” до Малинського району, на посаду заступника районного прокурора, і лише в серпні 2014 року Кос’яненко знову стає прокурором району. Там він часу не гаяв і займався прикриттям злочинної схеми свого кума Сергія Оганеза з розкрадання системи зрошення Одеської області: труби викопуються і здаються на металобрухт. Допомогав їм у цьому заступник прокурора області – Анатолій Даниленко.

За час своєї злочинної діяльності в прокуратурі Олег Кос’яненко “заробив” величезні статки: серед його майна є будинок-палац вартістю 750 000 доларів, розташований на території бувшого санаторію “Красниє зорі”, апартаменти в яхт-клубі “Совіньон”, яхта “Santorini” вартістю більше як 1 млн. долларів, та цілий парк автомобілів, серед яких Bentley Continental.

11001853_780045458738890_1953620519459277599_n eiqrkidztiddzkmp

“Таких злочинців не повинно бути в системі правоохоронних органів!” – наполягає радикал, – “Місце корупціонерів – за ґратами. Як народний депутат України і перший заступник парламентського комітету з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, я вже направив відповідне звернення до новопризначеного Генерального прокурора Вітора Шокіна. Ця справа стане для нього екзаменом: чи готовий він боротись з корупціонерами у власному відомстві?”.

Информатор


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте