Як у Волновасі мєнтовські «добровольці» з «Київ-2» беруть хабарі на блокпосту

Як у Волновасі мєнтовські «добровольці» з «Київ-2» беруть хабарі на блокпосту

Як у Волновасі мєнтовські «добровольці» з «Київ-2» беруть хабарі на блокпосту

17 февраля 2015 г.

Надежда Сорокина

Представники Міністерства внутрішніх справ України, які пішли «добровольцями» у батальйон «Київ-2» і знаходяться на блокпостах, зокрема, біля Волновахи, навіть на війні зайнялися своєю звичною справою: грабежем і здирництвом громадян України. 

Про таку новину повідомляє «Преса України» з посиланням на мережеве видання «Дорожній Контроль».

Саме цьому виданню вже давно багато жителів Донецької області скаржилися не непомірні побори і здирства від військовослужбовців «Київ-2».

Сума грошей, яку вимагають так звані «правоохоронці» з МВС за проїзд блокпосту - 2 грн за кожен кілограм вантажу. 

«Діє така корупційна схема: підприємець заявляє загальну вагу товару, що ввозиться з території України, йому дається картковий рахунок якоїсь «шишки» з СБУ, на яку протягом робочого дня необхідно внести суму, еквівалентну 2 грн за кожен кг ввезеного вантажу, і лише після цього, бійці батальйону «Київ-2» дають добро по команді «зверху» на в’їзд автомобіля на територію «днр», - повідомляє один водій.

Зазначимо, що раніше один з бійців "Київ-2" публічно повідомляв про те, що на блокпосту в Волновасі дійсно беруться гроші за проїзд вантажних автомобілів.

„На блок-посту Волноваха, де несе чергування батальйон «Київ-2», щодня проходять без огляду та офіційних документів десятки вантажних автомобілів із зерном, вугіллям і металобрухтом. Водії платять данину, зливаючи паливо. Ціна пропуску однієї машини - 20 літрів. Але, з початку грудня 2014 року, ставка підвищилася до 1000 гривень з кожної машини”, - заявив боєць Дмитро Цвєтков.

Крім цього, сьогодні у виданні "Українська правда" була опублікована новина про те, що на блокпосту біля Курдюмовки Донецької області, за пропуск з людини або транспортного засобу, вимагають від 50 до 450 гривень. 

"Пункти, де оформляються пропуску, переповнені людьми, які займають черги стоять в ній кілька днів", - заявив один з волонтерів.

Нагадаємо читачам "Преси України, що одна з найвідоміших українських телекомунікаційних компаній "Алло", схоже, визнала терористичні луганську та донецьку "народні республіки" за "незалежні держави" з власним законодавством.

На одному з сайтів, де розміщуються оголошення про робочі вакансії та пошук роботи, вищевказана компанія шукає працівників на роботу в Донецьку.

Однією з вимог для претендентів є вимога знання "законодавства" терористичної "днр".

Як справедливо зазначив один з користувачів інтернету, саме через такі безпринципні фірми і компанії, які ведуть бізнес на територіях, де у влади терористи, останні мають "за що їсти й пити"...

 


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте