Через бездіяльність командування Дебальцево за добу стане другим Іловайськом? Подробиці з пекла

Через бездіяльність командування Дебальцево за добу стане другим Іловайськом? Подробиці з пекла

Через бездіяльність командування Дебальцево за добу стане другим Іловайськом? Подробиці з пекла

18 февраля 2015 г.

Евгений Дятлов

Українські військові в районі Дебальцевого знаходяться в оточенні і постійно обстрілюються бойовиками. За їх оцінкою, ситуація критична.

«Тримаємося, але складно. Якщо не приймуть якесь рішення негайно, протягом доби бригади може не існувати. Бригада може зникнути», — повідомив по телефону ZN.UA офіцер 128-ї бригади, позивний «Гусар».

Він зазначив, що військові своїми силами не зможуть вийти з оточення без сильної вогневої підтримки з боку інших підрозділів сил АТО. Також для виходу потрібно розблокувати «який-небудь маленький шматочок дороги».

Debalcevo-tank9-500x375 eiqrtiqxhiqxxkmp

При цьому він зазначив, що «бригада могла вийти своїми силами ще 4 дні тому, поки не була запущена ситуація. Треба піднімати авіацію, рівняти землю, зносити панівні висоти, давати якусь техніку і виводити війська. Інакше буде повторення Іловайського котла, коли люди пішли по „зеленому коридору“, і були розстріляні з допомогою артсистем супротивника», — додає військовий. Також, за словами Гусара, вони просять не «зелений коридор», а допомогу. «Резерви очікуються більше 13 годин», — підсумував військовий.

За словами бійця, в даний час спостерігається брак снарядів. «До нас приходили конвої. Одна гармата за день активного бою витрачає близько 200 снарядів. Те, що нам приходило, так це 4-5 автомобілів. Один автомобіль підвозить тільки 160 снарядів. Як ви думаєте, наскільки годин бою цього вистачить при постійних обстрілах» — сказав офіцер.

«Пройшло вже майже п’ять діб з того моменту як Дебальцеве оточене. Коли донецький аеропорт взяли, брехали людям п’ять днів, що він під контролем. Насправді було навпаки», — повідомив офіцер 128-ї бригади.

«Дебальцеве фактично знаходиться в оточенні вже 5 днів. Там був якийсь маленький шлях, по якому намагались прориватися у бій. Втрачали машини, проривалися», — додав він.

Debalcevo-avto9-500x280

На поточний момент бойовики майже повністю контролюють Дебальцеве: захоплений залізничний вокзал, міське відділення міліції, міськадміністрація, табір 128-ї бригади відстрілюється з «Градів». За добу поранено щонайменше 20 українських військових.

Debalcevo-bronemash9-500x329

«Противник зайняв панівні висоти вздовж траси, з яких веде вогонь по ній. Те, що там красиво розповідають, що там є шляхи сполучення, якісь інші обхідні шляхи, грунтові дороги… У нас існувала ця дорога, але станом на вчорашній вечір конвой, який йшов звідси з Дебальцевого… 13 поранених… Конвой складався з 5 машин. Не вийшла жодна машина. Вийшло всього-на-всього 7 чоловік. Доля всіх інших не відома. Дорога замінована, на дорозі є засідки. Дорога повністю контролюється противником», — зазначив військовий.

Тетяні Білоус дозвонився чоловік її рідної сестри, що боронить Україну на сході.

«Критична ситуація під Дебальцевим. Сьогодні вранці чоловік моєї рідної сестри, який зараз знаходиться в Дебальцево зміг дозвонитись до нас. Він просив допомоги, оскільки ситуація, яка зі слів штабу АТО є керованою, в дійсності критична. Кільце замкнулось вже тиждень тому, немає під’їзду харчів, води, боєприпасів. Офіцери сидять в бункерах, хаос через брак командування. Бійці приречені…Прошу Всіх максимальний репост, для того, щоб достукатись до свідомості керівництва держави і АТО заради збереження життів наших патріотів», пише у Фейбуці Тетяна, повідомляє .

nacburo.org


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте