НА КИЇВЩИНІ ПІД ЧАС БРАКОНЬЄРСЬКОГО ПОЛЮВАННЯ БРАТ СУДДІ УБИВ ПЕНСІОНЕРА

НА КИЇВЩИНІ ПІД ЧАС БРАКОНЬЄРСЬКОГО ПОЛЮВАННЯ БРАТ СУДДІ УБИВ ПЕНСІОНЕРА

НА КИЇВЩИНІ ПІД ЧАС БРАКОНЬЄРСЬКОГО ПОЛЮВАННЯ БРАТ СУДДІ УБИВ ПЕНСІОНЕРА

19 февраля 2015 г.

Евгений Дятлов

Труп чоловіка з вогнепальним пораненням у голову знайшли на околицях села Шкнева. Убитим виявився мешканець Макарова, який приїхав у гості до родичів та пішов «браконьєрити».Міліція за одну добу знайшла вбивцю. Ним виявився Ігор Пригунов, брат судді Господарського суду міста Києва Алли Пригунової.

Четверо столичних браконьєрів приїхали в мисливські угіддя на джипах «Акура» і «Міцубісі Паджеро». Всупереч усім правилам полювали у нічний час. Кажуть, що на вовка. Але браконьєри в тих місцях зазвичай полюють на кабана.

 

Вбитий також полював на кабана. Заліг у засідці на краю кукурудзяного поля, чекав з рушницею за кущем біля звіриної тропи. Коли з’явився джип, він, очевидно, сховався, побоюючись єгерів (які й самі, за чутками, нерідко «браконьєрять»). Потім все ж висунув голову та негайно отримав кулю в око.

 

Ігор Пригунов виглядав звіра з тепловізором, висунувшись у верхній люк на джипі. Роковий постріл він зробив, щойно засвітилася біла пляма. Йому навіть не спало думку, що може поцілити в людину.

 

Коли убивця побачив, що накоїв, він з приятелями негайно втік. «Вони всі разом покинули мисливські угіддя, виїхавши у місто Київ» – каже майор міліції Юрій Кириченко, старший слідчий Іванківського РУ ГУ МВС України.

Однак міліція за одну добу вирахувала утікачів-браконьєрів. Пригунов зрозумів, що уникнути відповідальності вже не вдасться, зателефонував на гарячу лінію 102 і зізнався у вбивстві. На питання, чи телефонувала йому суддя з Києва, сестра убивці, слідчий відповідає: «Таких фактів не було, щоб вчиняли тиск під час досудового розслідування. Я розслідував справу. На мене ніхто тиск не вчиняв, звернень з приводу Пригунова не було. Пригунов з’являвся на виклики, проводились слідчі дії за участі його захисника. І коли вже ознайомлювалися з матеріалами справи, Пригунов з’явився самостійно з потерпілими разом і вони заявили про укладання угоди про примирення».

 

Іванківський районний суд Київської області визнав Пригунова винним у вбивстві через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України) і засудив до 3 років обмеження волі та звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік. Ми знайшли ще два вироки цього суду по справах про вбивство через необережність (перший, другий). В обох випадках суд давав обвинуваченому 4 роки зі звільненням від покарання та іспитовим строком 2 роки, але в тих справах у потерпілих були претензії до обвинуваченого.

 

У родичів убитого до Пригунова претензій нема. З журналістами вони відмовляються спілкуватися. Наталія Купрієнко, яка підписала угоду про примирення, заявила: «Не хочу згадувати той жах». Очевидно, родичів задовольнила розплата та каяття брата судді, бо вони уклали з ним угоду про примирення, а суд цю угоду затвердив. Слідчий каже, що стосовно злочинів середньої тяжкості закон це дозволяє.

 

За словами майора Кириченка, це вже третій з 2011 року випадок необережного вбивства на браконьєрському полюванні. Браконьєрів у тому закутку Київщини багато. Одні полюють заради розваги, інші – від безробіття, щоб добути їжу.

 

Юрій ШЕЛЯЖЕНКО

gromnaglyad.com.ua

 


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте