Які зміни можуть внести в закон про воєнний стан? Подробиці

Які зміни можуть внести в закон про воєнний стан? Подробиці

Які зміни можуть внести в закон про воєнний стан? Подробиці

19 февраля 2015 г.

Надежда Сорокина

Президент України Петро Порошенко в ході вчорашнього екстреного засідання Ради національної безпеки і оборони заявив про намір внести зміни в закон про воєнний стан.

"Нам потрібно бути готовими захищати державу. За моїм дорученням розроблено проект внесення змін до закону військовий стан. Він враховує ті особливості гібридної війни, яка плавно перетікає в повномасштабну. Я дуже сподіваюся, що сьогодні і парламент, і РНБО після обговорення зможуть підтримати пропозиції" , - сказав він.

РАДА. Відповідаючи на запитання про долю законопроекту, спікер РНБО Андрій Лисенко заявив: "Документ вже направлений в профільний парламентський комітет". За деякою інформацією у комітеті з нацбезпеки і оборони, втім, президентський законопроект в Раду ще не надійшов. "Якби законопроект глава держави вніс, то він би спочатку вступив до секретаріату керівництва парламенту, і лише потім би розписаний до нас в комітет. Просто так законопроект до комітету ніхто не передає", - нагадують процедуру в секретаріаті комітету. Не бачив документа, за його словами, і заступник голови комітету, нардеп Юлій Мамчур. СУТЬ. Джерела в оточенні президента заспокоюють: пропоновані правки в закон про воєнний стан чисто технічні.

"Мова не йде про введення, наприклад, воєнного стану. Ідея в тому, щоб прописати в законі про правовий порядок воєнного стану норми, що визначають поняття" гібридної війни "і комплексу заходів для її стримування. Законопроект ще буде доопрацьовуватися з урахуванням рекомендацій лідерів Латвії , Литви та Естонії, які розробляють аналогічні законодавчі зміни ", - сказав нам джерело.

Що цікаво, сьогодні стало відомо, що в неділю на річницю перемоги Майдану до Києва приїдуть лідери Польщі, Латвії та Литви.

"Думаю, що поправки надійдуть у Раду найближчим часом", - говорить співрозмовник в Генштабі. Він також документа не бачив, але запевняє: мови про введення воєнного стану там немає.

"Наскільки мені відомо, після вчорашнього засідання РНБО його вирішили поки не вводити. Зараз опрацьовується інший сценарій розвитку подій", - зазначає джерело.

Прийняті поправки можуть бути вже через тиждень: 26 лютого наредпи зберуться на позачергове пленарне засідання, на якому розглянуть не тільки цей документ, але, ймовірно, звернення до ООН про введення миротворчого контингенту, а також зміни до бюджету, необхідні для отримання кредиту МВФ.

ednist.info


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Покупка СК «Орион плюс» башкирской компанией «Стройблоктехнология» является сюжетом со многими переменными, в которых могут быть задействова…
Юрий Борисов объявил о создании к 2033 году российской орбитальной станции и представил график работ, под которые еще в марте было выделено …
Облапошил бюджет, раскаялся и снова иди рули бюджетными деньгами?
В 2017 году нидерландский предприниматель Йоррит Фаассен, бывший зять Владимира Путина ударил полицейского по голове, когда тот пытался кого…
Находящийся в розыске бизнесмен Борис Ушерович из-за границы наладил схему по поставке в обход санкций в Россию телекоммуникационного оборуд…
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте