Обережно! Кремлівські провокації дісталися й до Закарпаття

Обережно! Кремлівські провокації дісталися й до Закарпаття

Обережно! Кремлівські провокації дісталися й до Закарпаття

У Закарпатській області України завершилася кампанія зі збору підписів за автономію регіону з визнанням місцевого населення (русинів) національною меншиною

Як повідомляється в російських ЗМІ, 2 березня влада Закарпаття передала Президенту України Порошенко і депутатам Верховної Ради понад 10 тис. підписів громадян для розгляду парламентом питання про широку автономію Закарпаття у складі України, визнання русинів національною меншиною, а русинської мови як самостійної, з можливістю користування нею в освітніх і громадських установах відповідно до прийнятої ще в 2006 році резолюцією Комітету з ліквідації расової дискримінації ООН.

Зі свого боку, закарпатці відзначили, що Уряд України може заручитися підтримкою їхнього регіону в ефективному і якісному управлінні його містами і селами.

Цікаво, що ні самі закарпатці, ні офіційні джерела закарпатської влади про такий збір підписів, а тим паче про передачу їх до Порошенка - нічого не знає.

З урахуванням того, що днями на Хустщині поблизу Красного Поля з’явилися наліпки з написом"Закарпатская республика", про це на своїй сторінці в мережі фейсбук повідомив представник ВО "Свобода" Томаш Лелекач. "Такі наліпки все частіше зустрічаються", − пише Томаш.

eiqrkidztitkkmp />

http://zak-kor.net/



Мабуть в такий спосіб російська влада хоче спричинити конфлікт в Закарпатській області.


Теги статьи: РусиныРоссийская пропагандаЗакарпаття

Статьи по теме:

Почему пророссийский юрист Ростислав Кравец беспрепятственно распространяет кремлевские нарративы с экранов украинских телеканалов?
YouTube начал немедленную блокировку российских государственных СМИ по всему миру
Дети из хосписа в Казани выстроились буквой Z в поддержку военной спецоперации РФ в Украине
В России против рэпера Моргенштерна из-за татуировки возбудили дело о пропаганде наркотиков
Итальянское исследование о том, что «Спутник» вдвое эффективнее Pfizer против «омикрона», оказалось профинансировано «Спутником»