ХОРТ НАПИСАВ ЛЮДЯМ ЛИСТ ІЗ В’ЯЗНИЦІ: ОСТАННІЙ ГРАБУНОК КРАЇНИ

ХОРТ НАПИСАВ ЛЮДЯМ ЛИСТ ІЗ В’ЯЗНИЦІ: ОСТАННІЙ ГРАБУНОК КРАЇНИ

ХОРТ НАПИСАВ ЛЮДЯМ ЛИСТ ІЗ В’ЯЗНИЦІ: ОСТАННІЙ ГРАБУНОК КРАЇНИ

23 марта 2015 г.

Михаил Журенков

6 квітня спливає 120-денний термін тримання мене під вартою, і знову Вінницький суд вирішуватиме чи продовжити термін ще на 60 і так може тривати роками. Власне, на це і розраховують замовники справи.

Позиції Вінницького клану – доволі хиткі. Після ейфорії перемоги на президентських виборах, вже за 5 місяців «вінницькі» отримали «жовту картку» на виборах до Верховної Ради у жовтні минулого року. І зараз їм стратегічно важливо утримати монополію на владу у Вінниці і області. Тому місцеву опозицію дискредитують, залякують: мовляв «незгодні будуть там, де Хорт», когось підкуповують, задобрюють. Розраховують таким чином на перемогу. В іншому виборчком знову оточать тітушки, зіпсують бюлетені, як у 2012-му, і результати «підкоригують» на користь БПП і їх союзників. Це незмінні поки що реалії «європейського міста» і області. Економічні реалії такі ж: Вінниця демонструє один із найнижчих показників рівня заробітної плати і зайнятості населення. Увесь бізнес контролює клан: «невхожих» душать даниною, постійними перевірками, і відвертим рейдерством. Численними незаконними рішеннями, в обхід тендеру, міськрада передала комунальну землю під бізнес Гройсмана і Ко. За 10 років з мера міста він перетворився у його власника.

Раніше місцева влада всі негаразди спирала на загальну ситуацію по Україні, як у відомому фільмі: «Это не мы такие, это жизнь такая». Тепер же на партнерів по коаліції: «Це все Яценюк», а Президент – заручник ситуації. Чхати, звісно, на його повноваження, і на те, що ряд ключових міністерств в уряді Яценюка контролюється Блоком Порошенка, а відповідальність за корупційну й безглузду політику Нацбанку, капітулянтво на Сході несе безпосередньо його святість. Хоча, ясна річ, слід об’єднати правлячу еліту в просте і зрозуміле поняття «влада». І «здобутки» цієї влади вражаючі: пересічний вінничанин тепер мусить віддати зарплату за їжу і комунальні платежі, які підвищено втричі, а пенсіонери, заплативши по тарифам, ризикують голодувати. Ціни ж від хліба до транспорту зросли в рази. І все це «списує» війна, яка ведеться на 8% території України. Протестуючі – «рука Кремля», «п’ята колона» і т. ін.

Поряд з воєнними страхами політична псевдоеліта нав’язує ще одну думку: «Нащо ці революції?». Обиватель мимоволі пов’язує всі нинішні негаразди з початком Другого Майдану, а Третій зробить ще гірше. Ця думка помилкова. Наші проблеми не від того, що почалася Революція, а від того, що вона не перемогла. Соціальна сутність влади залишилася незмінною – вона олігархічна, а інститути цієї влади, як і раніше обслуговують лише одного класу – олігархів і представників великого капіталу. Саме тому уряд шукає джерела наповнення бюджету в кишенях інших соціальних груп, малих підприємців, найманих працівників, вчителів, селян, пенсіонерів, а не в кишенях осіб, що зосередили у своїх руках 85% національних багатств Українського Народу. Виходить парадокс: найбагатші люди Європи мають громадянство чи не найбіднішої європейської країни. Розрив між багатими і бідними становить – 40 разів, хоч на початку 2014 року цей показник складав 25. На фоні зубожіння населення не спостерігаємо голодування Ахметова чи Порошенка. Останній наразі розширює бізнес, в тому числі у Росії.

Всі пам’ятають, яким чином відбувалося початкове накопичення ними капіталу: хижацький дерибан промислових об’єктів та іншої власності, збудованої цілими поколіннями каторжної праці укранців Радянського Союзу. Ринат Ахметов – не Генрі Форд, котрий був геніальним винахідником, творцем першого масового автомобіля у світі і конвеєрного виробництва загалом. Ахметов нічого не винайшов, нічого не створив, але володіє капіталами більшими, ніж у свій час видатний американець, і монополізував цілу енергетичну галузь України. Усе ж набуто віджимом, обманом, використанням політичної влади, експлуатацією робітників і ресурсів нашої держави.

Але щоразу, коли люди виходять на протести, їм через ЗМІ, контрольовані «все тими ж» пояснюють, що причина у окремих персонах чи партіях, чи об’єктивних факторах та ін. Так було і з Революцією Гідності. Усіх переконали, що слід усунути Партію Регіонів, підписати Угоду з ЄС, і «ріки потечуть молоком і медом». Ясна річ, не потекли. Я особисто належав до радикального крила Революції, і першою умовою побудовою справедливого ладу в Україні вважав ліквідацію олігархії й націоналізацію украденого ними майна. Це очевидна умова, елементарна, як «2+2=4». Всі це знають, всі це розуміють, але вмілі маніпуляції масовою свідомістю регулярно змушують повірити всіх у те, що «2+2=5». Не хочу вдаватися в аналіз їх ідеологічної спекуляції на темі війни, а одразу констатую очевидне: у нас два вороги – зовнішній (Росія) і внутрішній (олігархія). Причому вони тісно взаємопов’язані. Нам не перемогти Росію, поки ми нестимемо на собі паразитарну корумповану систему, нав’язану олігархами. Вони продовжують грабувати і підточувати Україну зсередини, навіть коли її атакують зовні: той таки Коломойський через своє лоббі у владі краде нафту, інспірує банкрутство держпідприємств з метою їх привласнення. Так само продовжують «доїдати» комунальну власність і місцеві клани. Приклади можна наводити годинами...

Саме тому вирішальний удар у вигляді соціальної революції є життєвою необхідністю для нас на сьогодні. Для цих паразитів проект «Україна» добігає кінця і завтра вони обміняють наш суверенітет на гарантії недоторканості для себе і свого бізнесу. І це останнє пограбування України.

Революція має бути блискавичною, після чого проголошений курс на наступальну операцію на Сході паралельно з одержавленням стратегічних підприємств. Активи багатіїв – кинуті на переозброєння армії і розвиток економіки. Винні в експлуатації України у власних інтересах мають понести заслужену відповідальність, а їх маєтки – стати об’єктами соціальної інфраструктури: школи, лікарні, дитсадки, тощо.

Соціальна революція не заперечує, а навпаки захищає право приватновласницької ініціативи з тією умовою, що владу неприпустимо використовувати в інтересах бізнесу, а держава має забезпечувати баланс інтересів різних соціальних груп у суспільстві. На це повинно бути націлене виборче право: репрезентувати інтереси всіх суспільно корисних верств населення.

Якою бути Україні після реальної, а не фейкової революції – це тема окремої дискусії. Достеменно слід констатувати наступне: олігархія має бути розгромлена.

vlasno.info


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте