Прикарпатські пивовари згортають бізнес, бо не зможуть конкурувати з “гігантами виробництва бурди”

Прикарпатські пивовари згортають бізнес, бо не зможуть конкурувати з “гігантами виробництва бурди”

Прикарпатські пивовари згортають бізнес, бо не зможуть конкурувати з “гігантами виробництва бурди”

01 июля 2015 г.

Ксения Жукова

Прикарпатські підприємці "дякують" "пивній" реформі та закривають дрібні підприємства та пивоварні. Причиною цьому став закон, який прирівняв пиво до горілки і коньяку.

Про це у соцмережі Facebook написав підприємець з Коломиї Роман Критко, інформують”Вікна”.

За словами підприємця, учора він закрив дві “точки”. Одну, яку відкрив у травні 2000 року, — “маленьку крамничку, яка підтримувала штани спочатку мені, потім моїй мамі, коли я був в Італії, а потім і далі мені, коли повернувся”. Другий невеличкий бізнес, який був відкритий вже в Івано-Франківську у вересні 2013 року, теж довелося закривати.

“Там був невеличкий фаст-фуд. Без роботи залишилось шість чоловік, мені жаль, але по-іншому не може бути. Для того, щоб продовжувати працювати, потрібно було на кожну точку по ліцензії та по касовому апарату, а також бухгалтера, який би стежив і вів усі книжки, довідки, акти, звіти, які потрібні нашій “реформованій” податковій. Для того, щоб купити ліцензію, треба заплатити 8000 грн у рік, касовий — 5000 грн і щомісячні додаткові витрати у 1000 грн. Думаю, що тупі реформатори розраховували, що люди будуть платити ці кошти, а не закриватись”, — йдеться у дописі.

“І це ще не все, ще півроку тому я привіз з-за кордону обладнання для власного виробництва пива. Тобто міні-пивоварню для нашого пабу, але згідно теперішніх реформованих правил, для того, щоб варити власне пиво у пабі нам потрібно заплатити 500 000 грн у рік. Шановне панство, можете щиро подякувати за ту дорогу мочу, яку тепер будете вживати під великими торговими марками... Гіганти виробництва бурди, яка ніколи не кисне, можуть заплатити будь-які гроші. А ті, хто робили справжній напій, вартий називатися пивом, малими літражами тепер вимушені будуть закритися. Не говорю про тисячі крамниць і сотні тисяч людей без роботи”, — додав підприємець.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 1 липня 2015 року, пиво прирівнюється до алкогольних напоїв. Про це йдеться в законі про внесення змін до Податкового кодексу (№71-VІІІ від 28 грудня 2014), опублікованому в газеті Голос України 31 грудня. Раніше пиво відносилося до слабоалкогольних напоїв.

Віднині до алкогольних напоїв належать продукти, отримані шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5% (а не 1,2%, як раніше) об’ємних одиниць, а також з вмістом спирту етилового 8,5% об’ємних одиниць і більше.

http://vikna.if.ua

 

Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Неужели весь проект по строительству 11 терминалов от «Логопера» может оказаться аферой, а хозяин компании Александр Кахидзе мог водить связ…
Олигарху Виктору Харитонину дадут подзаработать на госбольницах Башкирии? Госмедицину ставят на коммерческие рельсы с конечной станцией за г…
Собянин и его команда словно бы решили, находясь при власти, распродать как можно больше. Сейчас вихри наживы взвились вокруг государственно…
Кто помогает Владиславу Свиблову скупать за бесценок активы уходящих из России иностранных компаний?…
Покупка финской доли в ТРК "Жемчужная плаза" компанией Central Properties показала, что их связи в Москве, "Газпроме" и "Татнефти" оказались…
Стали известны новые схемы пополнения бюджета Фонда Ахмата Кадырова для нужд "СВО".…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте