Куратором Вінницької області від Саакашвілі став Катеринчук

Куратором Вінницької області від Саакашвілі став Катеринчук

Куратором Вінницької області від Саакашвілі став Катеринчук

02 марта 2016 г.

Ольга Филимонова

Читач написав на сайт: Приїзд Міхеїла Саакашвілі у політичне міжсезоння викликав неабиякий ажіотаж – Будинок офіцерів ледь вмістив понад 1000 вінничан та приїжджих, які прийшли на презентацію у Вінниці «Руху За Очищення».
 

Читач написав на сайт:

Пересічні громадяни очікували почути перелік першочергових заходів для подолання корупції. Обізнані у політичній ситуації – заклики про формування нової політичної сили, яка ці гасла реалізує. Охочі до сенсацій журналісти – звинувачення влади у корупції та заклики до негайних дій.

Певною мірою, все це було. І – негайно відображено на вінницьких інформаційних ресурсах (бажаючі знайти детальну інформацію, як у режимі “онлайн”, так і у форматі аналітики, такі відомості обов’язково знайдуть). Але не зовні сенсаційні заяви визначали основну тематичну лінію заходу.

Уважні спостерігачі обов’язково знайдуть деякі неприховані факти, які виставлятимуть форум у дещо іншому руслі, ніж від нього очікували.

Саакашвілі приїхав не сам. А з народними депутатами Чумаком і Лещенком, обидва – з фракції “Блоку Петра Порошенка”. Саме ці нардепи виступали перед самим Саакашвілі. Одним з головних об’єктів уваги присутніх ЗМІ був перший ряд залу, в який організатори форуму ввічливо просили вінничан не займати місця, аргументували що цей ряд залишили для «команди Саакашвілі». І саме поява когось з відомих вінничан в складі «команди Саакашвілі» дала б відповідь на головне питання останніх днів вінницького політикуму – кого Міхеїл Ніколозович бачить керівником майбутнього партійного осередку Вінницької області. І екс-президент Грузії зміг здивувати вінницькі ЗМІ таким вибором.

 qhiqqhiqquihkmp

Факт перший – київський куратор Руху за очищення

Сподівання деяких місцевих “політиків”, що вдасться “підім’яти” під себе ще не створену партійну організацію екс-президента Грузії – провалилися. Проект відкритий для активістів, але закритий для “політичних заробітчан”. Звідси – істеричні дописи у соціальних мережах, на кшталт, “мене не помітили!”. Виявилось, що команда Саакашвілі в цілому сформована. На форумі був присутній лідер Європейської партії України Микола Катеринчук. Зрештою поява Катеринчука на форумі Саакашвілі, якого посадили в перший ряд поруч з хедлайнером «Руху за Очищення» Віктором Чумаком, розставила крапки на «і» стосовно активності його вінницького партійного осередку останнім часом. У Вінниці вже тиждень збирають підписи за відставку уряду Яценюка з наметів «Європейської партії». На площі перед Будинком офіцерів в день проведення форуму стояло теж два намети – один намет власне самого «Руху за Очищення», другий «Європейської партії». В обох наметах активісти збирали підписи за відставку Яценюка. І звісно це не самодіяльність, а з огляду на сам форум – погоджена позиція двох політиків. Якщо брати до уваги політичний досвід всіх топових українських політичних партій такі однозначні рухи віп-політиків вказують на так зване кураторство над областю в особі Катеринчука, який декілька разів обирався до Верховної Ради від Вінницької області. До того ж ще після першого Антикорупційного форуму в Києві такі поважні видання як «BBC-Україна» та «Українська правда» наголошувала, що свою партію Саакашвілі планує будувати на основі «Європейської партії».

http://www.bbc.com/ukrainian/politics/2015/12/151223_saakashvili_forum_vc

http://www.pravda.com.ua/articles/2015/12/21/7093229/

Голова обласного осередку партії Саакашвілі

Єдиним з відомих вінничан, хто був в першому ряду «команди Саакашвілі» вінницькі журналісти ідентифікували радника вінницького губернатора, політтехнолога Миколу Філонова – на фото сидить між нардепом Віктором Чумаком та Миколою Катеринчуком. Його ж одразу й «записали» в майбутні керівники партійного осередку Саакашвілі у Вінниці. На сьогодні про нього відомо, що в 2102 році він балотувався до Верховної Ради, був засновником декількох медіапроектів, а на останніх місцевих виборах 2015 року був одним з керівників обласного виборчого штабу «Блока Петра Порошенка».

Отже, судячи з чіткої організації заходу у Вінниці, ключових фігур, які були там присутні «Рух За Очищення» – жодним чином не “аматорство”, яке бажають бачити ті, хто завів на нього декілька десятків жінок похилого віку (щоб рекламувати самого себе?). Це – черговий, і дуже вдалий проект саме тієї команди, яка без зайвого галасу видаляє з влади корупційні елементи. Насамперед – з уряду Яценюка. Говорити про такі речі публічно не прийнято. Але усі розуміють, що така робота ведеться.

Акценти Саакашвілі

На чому акцентував увагу потенційних прихильників у сфері боротьби з корупцією Саакашвілі? На тому самому уряду, який має підтримку у колах як “Батьківщини”, так “Радикальної партії Олега Ляшка”. Це, знову ж таки, посилює позиції президентської фракції у Вінниці, але послаблює місцевих політиків, які за квотами отримали посади в обласній рад та облдержадміністрації.

Висновки з цих фактів.

  1. Саакашвілі буде створювати партію і претендувати на лідерство;
  2. Базою для цієї партії на Вінниччині стануть незаплямовані молоді активісти та політики, адже нікого з чиновників, вічних перебіжчиків та поплічників кожної нової партії влади в авангарді форуму помічено не було;
  3. Вінницьких “вічних опозиціонерів” від процесу уже усунуто і не буде допущено ніколи.

Процес починається. І на його шляху можливі будь-які несподіванки. Проте перший крок зроблено.

Автор: громадський діяч Олександр Молдован

20minut.ua


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
На протяжении всего времени существования МФЦ г. Москвы было закрыто от ненужного внимания журналистов, контрольных служб и ведомств.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте